Euro 2024: Španija autogolom slavila protiv aktuelnih evropskih prvaka Italijana!

U 3. kolu, 24. juna, sastaju se Albanija - Španija, te Hrvatska - Italija. Oba susreta počinju u 21:00 sati
(Autogolom Calafiorija Španija je pobijedila Italiju i osigurala nokaut fazu EP-a – Foto: X)

U programu od 21:00 sat sastale su se fudbalske velesile, Italija koja je i aktuelni prvak Evrope, te Španija trostruki evropski prvak. Ovo je bila utakomica grupe B a krajnji rezultat ove utakmice je bio 1:0 u korist Španije.

Odlučujući trenutak utakmice dogodio se u 55. minuti. Španija nakon niza šansi dolazi do prilike. Morata je centrirao, a Calafiori je sam sebi zabio gol.

Start utakmice, inače, donio nam je priliku Pedrija koji je pokušao nakon centrašuta, ipak udarac glavom fudbalera sjajno brani Donnarumma.

U 57. minuti udarac Morate sa distance, ali ovog puta na vrhuncu zadatka je bio Donnaruma. Azuri su zaprijetili u 60. minuti kada je Cristante prošao u jednom prodoru, ipak nakon centrašuta nije bio niko da postigne gol.

Nico Williamas je sjajno šutirao u 71. minuti, ovog puta Donnaruma je bio savladan, ali saveznik Italije je bila prečka. Ayoze Perez se našao u šansi u 81. minuti kada je pokupio jednu loptu koju su mu na kraju blokirali fudbaleri Italije. Isti igrač se u sudačkoj nadoknadi našao u prilici, ali sjajni Donnaruma ponovo brani.

Španija je ovom pobjedom osigurala nokaut fazu EP-a. Vodi na tabeli grupe B sa 6 bodova, slijedi Italija sa 3, dok Hrvatskla i Albanija imaju po 1 bod.

U 3. kolu, 24. juna, sastaju se Albanija – Španija, te Hrvatska – Italija. Oba susreta počinju u 21:00 sati. (sc, tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *