Vlada TK prihvatila izvještaj o utrošku 18,7 milion KM za nabavku opreme i razne radove u UKC Tuzla

Od ukupnog iznosa, 10 miliona KM se odnosi na nabavku medicinske opreme za koju je UKC Tuzla izrazio potrebu
UKC Tuzla

(Univerzitetski klinički centar Tuzla – Foto: TuzlaLIVE.ba, arhiva)

Vlada TK prihvatila je ‘Informaciju o provedenim aktivnostima i dinamici utroška odobrenih skoro 18,7 miliona KM JZU Univerzitetski klinički centar Tuzla za javnu nabavku medicinske opreme i radova za period 2022. do 2024. godine.’

Usvojeni su zaključci kojim se prihvataju izvještaji o provedenim aktivnostima na realizaciji ugovora o finansiranju projekata adaptacije dijela Klinike za ginekologiju i akušerstvo, I faze adaptacije i opremanja Odjeljenja za dječiju i adolescentsku psihijatriju na Klinici za psihijatriju. Također prihvaćena je informacija o realizaciji odluke o odobravanju finansijskih sredstava za nabavku medicinske opreme, nabavke linearnog akceleratora sa CT stimulatorom, XSIO softverskom jedinicom i fantomom sa provjeru fizičkih mjerenja.

Također je prihvaćen i ‘Izvještaj o realizaciji provedenih aktivnosti na realizaciji Projekta rekonstrukcije prostorija na Klinici za bolesti uha, grla i nosa i hirurgiju glave i vrata u JZU UKC Tuzla.’

Od ukupnog iznosa 10 miliona KM se odnosi na nabavku medicinske opreme za koju je UKC Tuzla izrazio potrebu, 7,75 miliona KM se odnosi na sredstva odobrena za nabavku linearnog akceleratora sa CT simulatorom, XSIO softverskom jedinicom i fantomom za provjeru fizičkih mjerenja, 604.000 KM za adaptaciju dijela Klinike za ginekologiju i akušerstvo JZU UKC Tuzla, 300.000 KM za prvu fazu adaptacije i opremanja Odjeljenja za dječiju i adolescentnu psihijatriju na Klinici za psihijatriju u JZU UKC Tuzla i 30.000 KM za rekonstrukciju prostorija na Klinici za bolesti uha, grla i nosa i hirurgiju glave i vrata.

Kada je u pitanju 10 miliona KM odobrenih za nabavku medicinske opreme, u informaciji se navodi da je procedura javne nabavke okončana za ukupno 38 postupaka ukupne vrijednosti 2.438.679 KM, a u toku je procedura za još 60 ukupne vrijednosti oko 3 miliona KM, saopćeno je iz OzITK-a. (a)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *