Češka povela protiv Portugala, postigla autogol, a ‘potopljena’ velikom greškom u sudijskom vremenu!

U prvoj utakmici ove grupe Turska je pobijedila Gruziju 3:1 (Muldur u 25., Guler u 65. i Akturkoglu u 7. minuti sudijskog vremena, a Mikautadze u 32. minuti za Gruziju)
(Česi su protiv Portugala od gotovine napravili veresiju – Foto: Agencije)

Završen je i drugi meč dana, sastali su se Portugal i Češka u okviru prvog kola grupe F Evropskog prvenstva u Njemačkoj, a rezultat na kraju susreta glasio je 2:1. Slobodno se može reći da Česi nisu bili miljenici Fortune, jer su nakon vodstva, najprije autogolom doveli do izjednačenja, da bi drugi gol primili velikom greškom odbrane i to u sudijskom vremenu!

Igrao se 26.minut Fernades je ubacio sa desne strane, a Leao je promašio loptu sa samo pet metara od gola Češke. Ronaldo je imao sjajnu šansu u finušu poluvremena, ali se ponovo sjajno istakao golman Češke.

U 62. minuti uslijedio je pravi šok na stadionu u Leipzigu, nakon jednog napada Češke, lopta je došla do Lukasa Povoda koji je sjajno šutirao i matirao Costu za veliku slavlje navijača Češke.

Slavlje navijača Češke nije dugo trajalo, jer je Portugal do izjednačenja stigao sedam minuta poslije. Robin Hranac je nakon jednog ubačaja loše reagovao i loptu je pospremio u vlastiti mrežu.

Portugal je u 88. minuti stigao do preokreta, Ronaldo je pogodio stativu, na loptu je natrčao Diego Jota, ali se na kraju ispostavilo da je kapiten Portugal bio u ofsajd poziciji.

Na kraju je ipak Portugal ipak stigao do preokreta i pobjede u ovom meču, u prvoj minuti sudijske nadoknade Neto je ubacio, jedan igrač odbrane Češke je loše reagovao i praktično poslo loptu do Francisca Conceicaoa koji je loptu s par metara pospremio u mrežu za konačnih 2:1. Očaj Čeha je nemoguće opisati!

U prvoj utakmici ove grupe Turska je pobijedila Gruziju 3:1 (Muldur u 25., Guler u 65. i Akturkoglu u 7. minuti sudijskog vremena, a Mikautadze u 32. minuti za Gruziju).

UEFA EURO Grupa F, prvo kolo:

Portugal – Češka 2:1 (Hranac ag. 69’, Conceicao 90+1'/ Povod 62’)

PORTUGAL: Costa, Dalot, Pepe, Dias, Cancelo, B. Silva, Fernandes, Vitinha, Mendes, Ronaldo, Leao.

ČEŠKA: Stanek, Holeš, Hranač, Krejči, Coufal, Šulc, Souček, Provod, Doudera, Kuchta, Schick

TABELA GRUPE F

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *