Euro 2024: Švicarci deklasirali Mađare i zakoračili prema drugom krugu!

Švicarci su osvojili tri velika boda u borbi za prolazak u drugu fazu Evropskog prvenstva u Njemačkoj
(Švicarcu su protiv Mađara osvojili tri velika boda, možda presudna za prolazak u drugi krug – Foto: X)

U utakmici 1. kola grupe A Evropskog prvenstva u Njemačkoj, reprezentacija Švicarske pobijedila je Mađarsku rezultatom 3:1 (2:0).

Igrači  reprezentacije zemlje podo Alpa od prvog minuta krenuli su ofanzivno na gol Mađara. Izabranici Murata Yahina su poveli golom Duaha u 12. minuti, ali je prvo gol poništio pomoćni sudija. Ipak, nakon intervencije iz sobe VAR-a i pregledanog snimka pogodak je priznat.

Nastavila se agresivna igra Švicaraca, a u 20. minuti, nakon greške Kerkeza, Vargas nije bio precizan. Odbarnio je Gulacsi.

Nakon 25 minuta igra probudili su se i Mađari koji su težili da izjednače. No, nisu uspijevali da ugroze gol Švicarske.

Igrao se 39. minut kada je zabilježen prvi šut Mađara u okvir gola. Nakon prekida glavom je pucao Orban, ali je čuvar mreže reprezentacije Švicarske lako uhvatio loptu.  I onda u 45.minuti Aebischer pogađa za 2:0. Što je bio i rezultat prvog dijela.

Na startu drugog poluvremena Švicarska je ponovo zaprijetila, ovog puta je golman Gulacsi sjajno intervenisao pokušaj Duaha. Novu intervenciju čuvar mreže Mađarske bilježi u 54. minuti Vargas je pokušao, ali prepreka za povećanje rezultata je bio iskusni čuvar mreže.

Mađari su se pokušavali da smanje rezultat u nastavku, odličnu šansu je imao Varga prvo u 63. minuti, kada je lopta prošla malo pored gola, da bi na kraju to ispravio u 66. minuti kada je uspio da savlada Sommera.

Ipak Švicarska na kraju utakmice dolazi do 3:1 preko Emboloa koji je postavio i konačni rezultat.

STANJE NA TABELI GRUPE A

Njemačka 3 (5:1)
Švicarska 3 (3:1)
Mađarska 0 (1:3)
Škotska 0 (1:5) (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *