Veliki uspjeh bh. plivačice: Zerina Vrabac šampionka Mediterana

Članica Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva danas je superiorno osvojila zlatnu medalju na Komen kupu na Kipru u disciplini 100 metara delfin
mlada bh plivacica zerina vrabac prvakinja je mediterana u kadetskoj konkurenciji
(Zerina Vrabac prilikom dodjele odličja na mediteranskim igrama za kadete – Foto: PK Sport time)

Zerina Vrabac, mlada reprezentativka Bosne i Hercegovine u plivanju nova je kadetska prvakinja Mediterana.  

Članica Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva danas je superiorno osvojila zlatnu medalju na Komen kupu na Kipru u disciplini 100 metara delfin.  

Četrnaestogodišnja bh. plivačica do najsjajnije medalje isplivala je sa vremenom 1:01.64, ostavivši iza sebe konkurentkinje iz Italije za više od jedne sekunde.  

– Zerina Vrabac danas se pozicionirala na listu jednih od najvećih uspjeha bh. plivanja. Zlatnom medaljom potvrdila je epitet jedne od najtalentovanijih plivačica svog uzrasta i napravila odličnu najavu za budući period. Ponosni smo što je opravdala očekivanja, potvrdila formu i što je najvažnije uvjerila sviju da se možemo nadati i još višim dometima u budućnosti – rekao je Aldin Avdić, trener Plivačkog kluba Sport time. 

Zerina Vrabac sutra će na Komen kupu u gradu Limasol imati priliku boriti se za novo odličje u disciplini 200 metar delfin.  

Bh. boje na Kipru brani i Ajša Gušić, takođe članica Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva, kao i Tajra Hrvačić (Šarks), Emina Čajić (GKVS), Ajna Huremović (GKVS), Vanja Kvočka (Olimp), Đorđe Tadić (22. April) i Uroš Obradović (22. April).  (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *