‘Tuzlanski dani gimnastike’ okupili 200 takmičara iz 12 klubova širom BiH

Takmičari su se nadmetali u nekoliko disciplina koje su obuhvatile preskok, dvovisinski razboj, greda i parter, pokazujući izuzetnu tehničku vještinu i umjetničku izvedbu
proteklog vikenda odrzani tuzlanski dani gimnastike ucestvovalo 200 takmicara iz 12 klubova sirom bih
(Takmičari i takmičarke dali su svoj maksimum kako bi impresionirali sudije i osvojili vrijedne medalje – Foto: GK)

Proteklog vikenda, sportska dvorana u Tuzli bila je poprište sportskog događaja, poznatog kao “Tuzlanski dani gimnastike” u organizaciji Gimnastičkog kluba ‘Salto’ iz Tuzle.

Ovo prestižno takmičenje privuklo je više od 200 takmičara iz 12 klubova širom Bosne i Hercegovine, što ga čini jednim od najznačajnijih okupljanja mladih gimnastičkih talenata.

Takmičari su se nadmetali u nekoliko disciplina koje su obuhvatile preskok, dvovisinski razboj, gredu i parter, pokazujući izuzetnu tehničku vještinu i umjetničku izvedbu.

Preskok je privukao posebnu pažnju zahvaljujući eksplozivnim i preciznim skokovima, dok je dvovisinski razboj očarao publiku dinamičnim vještinama na visokoj i niskoj šipci. Na gredi, gimnastičari su pokazali izvanrednu koncentraciju i ravnotežu, a na parteru su predstavili kombinaciju akrobatskih elemenata snage, fleksibilnosti i gracioznosti.

Organizatori su izrazili zadovoljstvo s visokim odazivom i kvalitetom izvedbi, naglašavajući kako “Tuzlanski dani gimnastike” ne samo da promoviraju gimnastički sport, već i pružaju mladim sportašima platformu za razvoj i usavršavanje njihovih vještina.

Ovogodišnji turnir također je bio prilika za razmjenu iskustava i znanja među trenerima i sudionicima, što je dodatno doprinijelo atmosferi zajedništva i sportskog duha.

Iz Gimnastičkog kluba Salto su iskazali svoju duboku zahvalnost svim gostima, roditeljima i svima koji su svojim prisustvom i podrškom uveličali ovogodišnje izdanje Tuzlanskih dana gimnastike.

Klubovi učesnici: Gk Salto Tuzla, Gk Salto Laktaši, Gk Bosna Sarajevo, Gk Sarajevo, Gk Spartak Banja Luka, Gk Astera Brod, Gk Lider Prijedor, Gk Sarah Cazin, Gk Zvjezdice Konjic, Gk Make a move Mostar, Gk Winner Zenica, Gk Olimp Doboj. (gk)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *