Sloboda traži sportskog direktora: Obavljeni razgovori sa Zajkom Zebom

Zeba je u igračkim danima s mnogo uspjeha nosio dres Slobode, a kao član jedne od najboljih poslijeratnih ekipa Crveno-crnih pod komandom Husrefa Musemića bio je viceprvak BiH i finalista Kupa BiH
zajko zeba pregovara sa slobodom o mogucem povratku u klub u ulozi sportskog direktora
(Između FK Sloboda i Zebe su već obavljeni razgovori – Foto: Arhiva/D. Zabuš)

Zajko Zeba, donedavni sportski direktor Igmana, mogao bi se u istoj ulozi okušati u tuzlanskoj Slobodi.

Pred povratnikom u elitni rang mnogo je posla, prije svega oko igračke križaljke, a želja čelnika kluba je da o sportskom segmentu na Tušnju brigu vodi nekada sjajni veznjak i određeni razgovori već su obavljeni, piše Faktor.

Zeba je u igračkim danima s mnogo uspjeha nosio dres Slobode, a kao član jedne od najboljih poslijeratnih ekipa Crveno-crnih pod komandom Husrefa Musemića bio je viceprvak BiH i finalista Kupa BiH.

Iz Slobode su već najavili da se ne mogu razbacivati novcem kojeg nemaju i da će Tuzlaci imati jednu od najslabije plaćenih ekipa u historiji takmičenja.

Usput, potrebno je riješiti i pitanje trenera Zlatana Nalića. On je sa Slobodom ostvario glavni cilj, ugovor ga veže do kraja ove godine, a sada je potrebno da dvije strane sjednu za isti sto i pokušaju postići dogovor oko nastavka saradnje. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *