Elvisu Selimoviću određen jednomjesečni pritvor

Pritvor mu je određen zbog postojanja osnovane sumnje da je u sticaju počinio krivična djela nasilničko ponašanje, sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje i ugrožavanje sigurnosti
opcinski sud tuzla oderdio jednomjesecni pritvor elvisu selimovicu za nasilnicko ponasanje
(Općinski sud u Tuzli prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca – Foto: Arhiva/TL)

Općinski sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za  Elvisa Selimovića (42) iz Tuzle.

Selmanoviću je određen pritvor zbog postojanja osnovane sumnje da je u sticaju počinio krivična djela nasilničko ponašanje, sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje i ugrožavanje sigurnosti.

– Selimović je osumnjičen da je u Tuzli 8. juna 2024. godine naročito drskim i bezobzirnim ponašanjem  u alkoholisanom stanju ugrožavao mir građana i pri tome pričinio štetu na jednom servisu za automobile, jednom automobilu  a načinom vožnje automobila po gradu ugrožavao druge učesnike u saobraćaju. Također,  osumnjičen je i da se oglušio o jasne naredbe policijskih službenika prilikom njihove intervencije po prijavi građana, te je bježao i prijetio policajcima, a dan prije ovih događaja je koristeći viber uputio ozbiljne prijetnje jednom  muškarcu i njegovoj supruzi – navodi se u saopćenju Tužilaštva TK.

Osumnjičenog su tokom iste uhapsili pripadnici Jednice policije za specijalnu podršku MUP-a TK. Istražiteljii Odjeljenja kriminalističke policije PU Tuzla su obavili uviđaj na terenu, potrebne pretrese, te su nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, osumnjičenog predali u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao Selimovića.

Istraga je u toku. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *