Mary Frances Kennedy Fisher američka je kulinarska stručnjakinja iz Amerike, a koja je prije smrti napisala knjige u kojima je davala značajne savjete o kulinarstvu.
Pored mnogobrojnih trikova o načinu pripremanja hrane, ona je i otkrila dvije najbolje metode za savršeno skuhana jaja koje garantuju da će žumance biti potpuno skuhano, ali i meko.
Prvi način je možda i najlakši, samo je bitno da pratite redom korake. Dakle, prvo je potrebno da jaja prelijete hladnom vodom, a tek onda da ih stavite u kipuću. Ringla treba da bude uključena na srednju jačinu, a jaja slobodno možete da ostavite koliko god želite. Iako mislite da je ovaj proces kuhanja duži, budite uvjereni da će se skuhati jednako brzo kao i kada voda ključa.
Druga tehnika podrazumijeva da u šerpu sipate hladnu vodu, uronite jaja, a potom vodu brzo zagrijete. Čim provri, jaja su kuhana!
Njene metode su pobrojale mnoge pohvale, a ljudi koji su ih isprobali kažu da jaja zaista jesu najukusnija kada se skuhaju na spomenute načine. (tl)