Nezvanično: Mirsad Dedić napušta Slobodu?

Kako saznaje TuzlaLIVE.ba portal, najzainteresovaniji za angažman Dedića je ekipa Bratstva iz Gračanice
(Mirsad Dedić na pragu novog angažmana? – Foto: arhiva TL)

Mirsad Dedić, prvi golman reprezentacije Bosne i Hercegovine od njenog formiranja, te čuveni trener koji je odgojio mnoge mlađe naraštaje golmana, na pragu je novog angažmana.

Čini se da bi popularni Deda mogao napustiti svoju prvu ljubav, ekipu Slobode. Kako saznaje TuzlaLIVE.ba portal, najzainteresovaniji za angažman Dedića je ekipa Bratstva iz Gračanice.

Bratstvo je poslije Slobode najuspješnija ekipa proljetnog dijela prvenstva u Prvoj federalnoj ligi BiH sa 12 pobjeda i samo tri poraza, što im je na kraju donijelo 3 mjesto sa 52 boda, iza Slobode (69) i Stupčanice (62).

Čini se da prvi čovjek ovog kluba, gradonačelnik Gračanice Nusret Helić, ima velike ambicije u idućoj sezoni Prve lige FBiH. Dedić bi, prema nezvaničnim informacijama, bio tek jedno od pojačanja u stručnom štabu Bratstva, dok bi, kako se bliži prvenstvo, tim iz Gračanice dobio i nekoliko vrijednih pojačanja sa premijerligaškim iskustvom.

Mirsad Dedić nije potvrdio, ali ni demantovao vijesti o mogućoj promjeni sredine, kratko rekavši:

Ako je neki klub zainteresovan, on prije svega mora imati premijerligaške ambicije, što je uslov za bilo kakve ozbiljne razgovore“, rekao je Dedić.

Kakvi se planovi, pak, kuju u taboru tuzlanskih ‘crveno-crnih’, tek će se vidjeti. Nezvanično doznajemo da igračima i stručnom štabu (još) nije isplaćena nagrada za povratak u Premijer ligu. I ne samo to, nego su svi na odmor otišli bez isplaćene plaće, a ušlo se u treći mjesec dugovanja! (tl, as, nn)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *