Sraman natpis na Memorijalnom centru Kapija u Tuzli…

Brzom reakcijom policijskih službenika MUP -a Tuzlanskog kantona pronađena je osoba za koju se sumnja da je počinila krivično djelo izazivanja narodne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti
sramotan natpis podrska ratnim zlocincima mladicu i djukicu postavljen na memorijalni centar kapija u tuzli
Natpisi podrške zločincima Mladiću i Djukicu na tabli Memorijalnog centra Kapija –

”Generale nek je slava tvojoj majci. Komandant Vojske Republike Srpske. General Ratko Mladić. Komandant taktičke grupe Ozren, general Novak Đukić. S ponosom tvoji saborci, Vojska Republike Srpske”, riječi su sa papira koji je pronađen zalijepljen na tabli Memorijalnog centra Kapija u Tuzli. 

Brzom reakcijom policijskih službenika MUP -a Tuzlanskog kantona pronađena je osoba za koju se sumnja da je počinila krivično djelo izazivanja narodne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti. Riječ je o muškarcu inicijala D.P. koji je 1977.godište. Isti je lišen slobode. 

”Nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat predat je u nadležnost Tužilastva. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. Danas će biti stavljen prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora Općinskom sudu Tuzla”, za Tuzlanski.ba je potvrdio Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona. 

Ovaj sraman čin prokomentarisala je i Ešefa Okanović ,majka Indire Okanović koja je ubijena na Kapiji 1995. godine.

”Baš sam se uznemirila, stvarno mi je teško. Da tako nešto osvane ovdje. Policija je odradila svoj posao. Hvala Bogu uhvatili su ga”, kazala je.

Iskazivanje je ovo nepoštovanja prema žrtvama masakra na Kapiji u Tuzli kada je granata ispaljena sa Ozrena, a po naređenju Novaka Đukića, ubila 71 mladu osobu. Prosjek godina ubijenih je 24, a najmlađa žrtva imala je samo dvije i po godine. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *