Pospite sirće oko prozora čim zagrije i riješit ćete se velikog problema

Ako se bojite neugodnog mirisa, imamo dobru vijest - miris sirćeta brzo ispari do te mjere da ga ljudski nos ne registrira, ali zato kukci bježe od njega
da bi se rijesili dosadnih insekata koji ulaze u dom u proljece i ljeto pospite sirce oko prozora i necete imati problema
(Pomiješajte 50-50 vode i alkoholnog sirćeta i poprskajte po prozorskom staklu – Foto: Ilustracija)

Nema ništa bolje od jutarnjeg buđenja i otvaranja prozora dok svježi proljetni zrak ulazi u prostoriju, ali ono što nam može smetati su dosadni insekti.

Čini nam se da se i jedni i drugi uvijek uspiju provući kroz najmanji otvor i ući u naš stan. Srećom, postoji učinkovit način da kukce držimo podalje od našeg doma bez prskanja otrovnim pesticidima.

Pomiješajte 50-50 vode i alkoholnog sirćeta i poprskajte po prozorskom staklu.

Učinite to i iznutra i izvana ako imate priliku. Ako u kući nemate bocu sirćeta, nabavite je jer ćete sirće moći koristiti na 101 način u čišćenju i održavanju kuće. Sirće također drži pauke podalje jer sadrži kiselinu koja ih odbija, prenosi Krstarica.

Ako se bojite neugodnog mirisa, imamo dobru vijest – miris sirćeta brzo ispari do te mjere da ga ljudski nos ne registrira, ali zato kukci bježe od njega.

Ovaj alat puno je prirodniji i sigurniji za vas i vaše ukućane, ali i za kućne ljubimce. Zaboravite na pesticide i napravite mnogo jeftiniji alat. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *