Recept za palačinke s tikvicama koje ćete željeti za doručak, ručak i večeru

Možete ih poslužiti s umakom od kiselog vrhnja i vlasca ili bilo kojim drugim umakom po želj
idealan projedlog za dorucak rucak ili veceru palacinci sa tikvicama
(Palačinci sa tikvicama idealan su obrok za bilo koje doba dana – Foto: Screenshot/Youtube – SOS Kuhinja/Kitchen)

Volite i palačinke i tikvice? Zašto ih onda ne biste spojili i isprobali ovaj sjajni recept? Palačinke s tikvicama zaista su svestrane pa ih možete jesti za doručak, ručak i večeru.

Sastojci:

3 jaja

350 ml mlijeka

100 ml mineralne vode

1 tikvica srednje veličine

5 dag otopljenog maslaca

25 dag oštrog brašna

so i biber po ukusu

malo nasjeckanog svježeg kopra

masnoća za pečenje palačinki

Priprema:

Tikvicu ogulite, operite i izrendajte. Malo je posolite i pustite da stoji 20 minuta kako bi pustila vodu. Zatim je iscijedite.

Razmutite jaja u malo dubljoj posudi, posolite ih i popaprite. Možete ubaciti i druge začine po svojoj želji. Dodajte brašno, mlijeko i mineralnu vodu i zamiješajte smjesu za palačinke. Smjesa mora biti malo gušća od one koju inače pravimo za tanke palačinke. Ako primijetite da je prerijetka, dodajte joj malo brašna.

Sada u smjesu ubacite izrendanu i ocijeđenu tikvicu i nasjeckani kopar te promiješajte.

Palačinke klasično pecite u tavi. Možete ih poslužiti s umakom od kiselog vrhnja i vlasca ili bilo kojim drugim umakom po želji. Odlične su i punjene mesom pa zapečene, a možete napraviti i povrtno punjenje pa ih onda zapeći. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *