Džanan Musa sjajan, Real savladao Barcelonu i plasirao se u finale!

dzanan musa odigrao 100-tu utakmicu u dresu real madrida trener ga nahvalio

(Musa odveo tim iz Madrida u finale ACB lige- FOTO: Arhiva)

Sjajnu i na kraju veoma dramatičnu treću polufinalnu utakmicu u doigravanju za prvaka Španije odigrali su Barcelona i Real Madrid. Pobjedu je ostvarila ekipa Real Madrida rezultatom 95:92.

Prva period utakmice pripala je Real Madridu, koji je igrao izuzetno dobro u napadu i odbrani, te su imali prednost od 28:20.

Drugi period utakmice donio je znatno bolju igru u odbrani košarkaša Barcelone, ali i nešto bolju igru u napadu, što je rezultiralo malim zaostatkom na poluvremenu.

Naime, na odmor se otišlo sa prednošću Real Madrida od 49:45-

U trećoj četvrtini očekivalo se da će Real Madrid nastaviti u dobrom ritmu, ali to se nije desilo. Barcelona je preuzela inicijativu i uspjela okrenuti rezultat u svoju korist.

U posljednju četvrtinu ušlo se s blagim vodstvom Barcelone, ali tada je Real Madrid krenuo da igra sjajnu košarku.Kako se bližio kraj utakmice, rezultat je bio sve više izjednačen, ali na kraju je Real Madrid odigrao sjajno i uspio ostvariti pobjedu i plasman u finale.

Sjajnu utakmicu odigrao je Džanan Musa, koji je ubacio 14 poena, uz četiri skoka i sedam asistencija.

Campazzo je također bio izvanredan, postigavši 21 poen i upisavši šest asistencija.

S druge strane, u Barceloni su se istakli Parker sa 27 poena i šest skokova te Hernangomez, koji je ubacio 17 poena, uz osam skokova i tri asistencije. (nn)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *