Skroman doček fudbalera Slobode kod stadiona Tušanj (Foto/Video)

U sivilu sportskih rezultata tuzlanskih klubova ove sezone, trijumf fudbalera Slobode, ipak, lijep je događaj

Doček fudbalera Slobode ispred stadiona Tušanj, večeras oko 22.30 sati, bio je dosta skroman.

Tuzlanski ‘crno-crveni’, kao što je poznato, danas su pobjedom u Tešnju protiv TOŠK-a (1:0), kolo prije kraja prvenstva osigurali naslov prvaka Prve federalne nogometne lige BiH.

Sloboda ima 66 bodova, a Stupčanica četiri manje, tako da će susret u posljednjem kolu, 8. juna na Tušnju, protiv ekipe Simm Bau iz Maglaja, biti puka formalnost. U stvari, bit će to službena promocija prvaka i povratnika u društvo najboljih ekipa bh. fudbala.

Stoga se očekivalo da će fudbalere i stručni štab na povratku iz Tešnja dočekati veliki broj navijača. Doček je, međutim, bio vrlo skroman, možda i zbog toga što su mnogi ljubitelji fudbala večeras bili pred malim ekranima gledajući finale Lige prvaka u Londonu, između Real Madrida i Borussije iz Dortmuna (2:0).

Za očekivati je da će prava fešta zbog Slobodinog ekspresnog povratka u Premijer ligu BiH tek uslijediti, a ne bi bilo zgoreg da proslava bude upriličena pod paskom i podrškom Gradske uprave.

U sivilu sportskih rezultata tuzlanskih klubova ove sezone, trijumf fudbalera Slobode, ipak, lijep je događaj. (tl – Foto: Darko Zabuš, Video: Emir Dindić)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *