Atomsko sklonište je u BiH imalo priliku prvi put svirati u atomskom skloništu

Tako je publika uživala i uglas pjevala pjesme: "Pakleni vozači", "Treba imat dušu", "Pomorac sam majko", "Extrauterina" i "Ne cvikaj generacijo", "Žuti kišobran", "Johnny", "Djevojka broj osam" i brojne druge
atomsko skloniste prvi put u 50 godina postojanja benda odrzalo koncert u atomskom sklonistu novi travnik
(Koncert Atomskog skloništa u Novom Travniku)

Prvi put u 50 godina karijere, bend Atomsko sklonište sinoć je svirao u atomskom skloništu.

Poznati jugloslavenski bend održao je koncert u sklopu Dana općine Novi Travnik u atomskom skloništu mjesne zajednice Bare.

Tako je publika uživala i uglas pjevala pjesme: “Pakleni vozači”, “Treba imat dušu”, “Pomorac sam majko”, “Extrauterina” i “Ne cvikaj generacijo”, “Žuti kišobran”, “Johnny”, “Djevojka broj osam” i brojne druge.

Riječ je o nesvakidašnjoj akciji mještana ove mjesne zajednice koji su zajedno s općinskom vlasti osmislili način kako iskoristiti novotravničko zapušteno atomsko sklonište, a koji bi, kako tvrdi frontmen benda Bruno Langer, trebao postati “tvornica kulture”. Pogledajte video.

“Kad sam čuo za ideju bio sam oduševljen, naravno. Velika je čast da Atomsko sklonište svira u atomskom skloništu, zbog toga bih prekinuo i američku turneju. Fascinantno je to što sam danas vidio. Danas smo svjedoci da nam svaki dan s neke strane prijeti neka atomska bomba. Neki bjelosvjetski luđak prijeti atomskim bombama, a mi ćemo večeras njima svima prijetiti ljubavlju. To je poruka iz ovog atomskog skloništa. Ljubav i sloboda za sve ljude, bez obzira kojoj rasi ili vjeri pripadali”, poručio je Langer. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *