Službenici MUP-a TK spriječili samoubistvo maloljetnika

O događaju je upoznato Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona, a u rad su uključeni JU Centar za socijalni rad Tuzla i druge stručne osobe.
sluzbenici mup-a tk sprijecili samoubistvo maloljetnika koje je najavio na drustvenim mrezama
(Službenici MUP_a TK sinoć su spriječili samoubistvo maloljetnika – Foto: Ilustracija)

Pripadnici MUP-a TK u saradnji sa OSA-om jučer su spriječili samoubistvo maloljetnika. On je ovaj čin najavio na društvenim mrežama.

“Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a, istražitelji Sektora kriminalističke policije u saradnji sa policijskim službenicima Policijake stanice zapad Tuzla su u večerenjim satima 28.05.2024.godine, nakon zaprimanja informacije da 17-godišnjak iz Tuzle prijeti samoubistvom, radeći na utvrđivanju identiteta maloljetnika, preduzeli niz istražnih radnji, te potvrdili navode informacije, identifikovali maloljetnika a zatim i spriječili počinjenje samoubistva”, naveli su iz Uprave policije MUP-a TK.

O događaju je upoznato Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona, a u rad su uključeni JU Centar za socijalni rad Tuzla i druge stručne osobe. Više informacija nismo u mogućnosti iznositi, u skladu sa Zakonom o zaštiti djece i maloljetnika u krivičnom postupku. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *