Kako prepoznati pokvarenu piletinu: Tri ključna znaka na koje trebate obratiti pažnju

Osim što je takvo iskustvo neugodno, konzumacija pokvarene piletine može izazvati zdravstvene probleme. S
Piletina je često na našem jelovniku, a budući da je najčešće kupujemo u supermarketima, ponekad nas može neugodno iznenaditi miris ili, još gore, okus pokvarenog mesa.
(Screenshot)

Piletina je često na našem jelovniku, a budući da je najčešće kupujemo u supermarketima, ponekad nas može neugodno iznenaditi miris ili, još gore, okus pokvarenog mesa.

Osim što je takvo iskustvo neugodno, konzumacija pokvarene piletine može izazvati zdravstvene probleme. Stoga je ključno prepoznati znakove pokvarenog mesa kako biste izbjegli potencijalne bolesti. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da prepoznate pokvarenu piletinu i sigurno je konzumirate.

Provjera Rok Trajanja

Prije nego što otvorite zapakirani komad piletine, provjerite otisnuti rok trajanja. Ako je rok istekao ili istječe vrlo skoro, radije potražite svježije pakiranje. Ako piletinu nećete odmah pripremati, zamrznite je kako biste izbjegli njeno kvarenje.

Pouzdani Znakovi Pokvarenog Mesa

  1. Boja
    • Svježa piletina ima svijetloružičastu boju s bijelom masnoćom. Blaga promjena boje može biti normalna zbog reakcija proteina, ali meso ne smije biti sivo, zeleno ili žuto. Nakon termičke obrade, meso ne smije ostati ružičasto.
  2. Miris
    • Pokvarena piletina ispušta neugodan miris. Ako osjetite jak i neugodan miris, meso je vjerojatno pokvareno. Nemojte ispirati pokvarenu piletinu; odmah je bacite.
  3. Tekstura
    • Svježa sirova piletina je sjajna i čvrsta. Sluzava, ljepljiva ili pljesniva piletina nije za konzumaciju. Također, premekano meso može biti znak da nešto nije u redu, stoga ga izbjegavajte.
Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *