Podignuta optužnica protiv Mađara koji se sumnjiči za ubistvo žene u Lipnici

Ovu informaciju je potvrdio glasnogovornik Kantonlanog tužilaštva u Tuzli Admir Arnautović, istaknuvši da optužnica sada ide nadležnom sudu na potvrđivanje
produzen pritvor Erni Szabo-Cakiju osumnjicenom za ubistvo svoje partnerice u njenoj kuci u lipnici
(Kuća u kojoj je Mađar ubio ženu – Foto: Arhiva)

Za ubistvo žene u porodičnoj kući u Lipnici koje se dogodilo u februaru ove godine osumnjičen je mađarski državljanin Erno Szabo – Csaki protiv kojeg je Tužilaštvo Tuzlanskog kantona danas podiglo optužnicu. 

Ovu informaciju je potvrdio glasnogovornik Kantonlanog tužilaštva u Tuzli Admir Arnautović, istaknuvši da optužnica sada ide nadležnom sudu na potvrđivanje.

Podsjećamo, krajem februara u tuzlanskom prigradskom naselju Lipnica u kući je pronađena 48-godišnja Selma Baluković, dok je u neposrednoj blizini tijela policija zatekla njenog povrijeđenog muža 50-godišnjeg državljanina Mađarske Erna Szabo – Csakija.

On je nakon pronalaska u kući odmah prevezen u Univerzitetski klinički centar u Tuzli gdje je podvrgnut operatinom zahvatu, s obzirom na to da je i on imao povrede na tijelu. Nakon otpuštanja iz bolnice predat je u nadležnost Tužilaštva kao osumnjičeni za ubistvo Selme Baluković.

Baluković je imala povrede na vratu, te ubodnu radu u predjelu grudnog koša koja je prema nalazima obdukcije nanesena samostrijelom. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *