Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the all-in-one-wp-migration domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/clients/client1/web2/web/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the rank-math domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/clients/client1/web2/web/wp-includes/functions.php on line 6114
Tajna najboljeg domaćeg hljeba krije se u jednom sastojku - Tuzla L!VE

Tajna najboljeg domaćeg hljeba krije se u jednom sastojku

Ako niste zadovoljni okusom hljeba koji ste dosad pripremali, ovaj recept će vas oduševiti.

(Foto: Ilustracija)

Ako niste zadovoljni okusom hljeba koji ste dosad pripremali, ovaj recept će vas oduševiti. Tajna njegovog idealnog okusa krije se u dodatku sode bikarbone. Za pripremu ovog hljeba trebat će vam:

  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 500 grama brašna
  • 1 kašičica soli
  • 350 mililitara mlijeka
  • 2 kašike limunovog soka

Priprema:

  1. Zagrijte rernu na 200 stepeni Celzijusa.
  2. Pomiješajte mlijeko i limunov sok, te ostavite da odstoji otprilike pet minuta kako bi se smjesa aktivirala.
  3. U drugoj posudi, pomiješajte brašno, so i sodu bikarbonu.
  4. Postepeno dodajte mješavinu mlijeka i limunovog soka u suhe sastojke, miješajući dok ne dobijete ljepljivo tijesto.
  5. Zamijesite tijesto dok ne postane glatko. Po potrebi, dodajte još brašna.
  6. Oblikujte tijesto u kuglu i stavite ga u posudu za pečenje.
  7. Pecite otprilike 30 minuta, ili dok hljeb ne dobije zlatno-smeđu boju.

Ovaj jednostavan recept donijet će vam hljeb s nevjerojatnim okusom i teksturom. Uživajte u svakom zalogaju!

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *