Potvrđena optužnica: Nakon svađe u diskoteci mecima i bombom zasuli kuću

Prema navodima iz optužnice, 17. februara, oko dva sata ujutro, došlo je do sukoba između Pikule i dvojice muškaraca iz Bijeljine u jednoj diskoteci
okruzni sud, bijeljina, podigao optuznicu protiv dvije osobe koje su puvale na kucu i bacile bonbu nakon svadje u diskoteci
Okružni sud u Bijeljini (Foto: Arhiva)

Osnovni sud u Bijeljini potvrdio je optužnicu protiv Saše Pikule (27) i Marka Novakovića (21) iz Ugljevika, koja ih tereti za zasipanje kuće u Bijeljini mecima i bombom.

Optužnica je podignuta od strane Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, a incident se navodno dogodio u februaru ove godine, usred noći.

Prema navodima iz optužnice, 17. februara, oko dva sata ujutro, došlo je do sukoba između Pikule i dvojice muškaraca iz Bijeljine u jednoj diskoteci.

Sukob je prekinut intervencijom osiguranja lokala. Nakon toga, Pikula i Novaković su se, oko 4:30 ujutro istog dana, uputili vozilom bez registarskih tablica do kuće jednog od muškaraca iz Bijeljine kako bi se s njim suočili.

Pikula je, prema optužnici, neovlašteno posjedovao pušku kalibra 7,62 mm, dok je Novaković nosio ručnu ofanzivnu bombu.

Kada su stigli ispred kuće, jedan od muškaraca je izašao vani kako bi prišao vozilu. Primijetio je Pikulu kako drži pušku uperenu prema prozoru, dok je Novaković držao bombu. U strahu, muškarac je pobjegao u kuću.

Pikula je potom ispalio najmanje tri hica u pravcu kuće, dok je Novaković bacio bombu na kuću, ali se ona nije aktivirala i pala je na betonsku stazu.

Nakon ovog napada, obojica su pobjegla nepoznatim pravcem i sakrili pušku. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *