Luka Knežević produžio ugovor sa Slobodom

Produženje ugovora s Luka Kneževićem predstavlja važan korak za Rukometni klub Sloboda, dok nastavljaju graditi snažan tim koji će konkurisati na najvišoj razini takmičenja

(Reprezentativac i okosnica Slobodine ekipe – Luka Knežević – Foto: D. Zabuš, arhiva)

Rukometni klub Sloboda obnovio je svoje redove, osiguravši jednog od ključnih igrača za sljedeću sezonu. Lijevi bek Luka Knežević, čija je igra neizostavan dio tima, potpisao je produženje ugovora.

Knežević, koji ima 24 godine, pokazao je dosljednu izvedbu na terenu i postao je nezamjenjiv dio taktičkog plana Slobode. Očekuje se da će Knežević i dalje biti ključni član ekipe u sljedećoj sezoni, te da će njegova uloga biti još veća u ostvarivanju sportskih ciljeva kluba.

U Slobodi sam proveo jednu divnu sezonu i osjećao sam se kao kod kuće. Drago mi je što smo produžili saradnju i vjerujem da će sezona pred nama biti rezultatski mnogo bolja nego prošla”, rekao je Knežević nakon potpisivanja ugovora, a prenosi službena stranica RK Sloboda.

Produženje ugovora s Luka Kneževićem predstavlja važan korak za Rukometni klub Sloboda, dok nastavljaju graditi snažan tim koji će konkurisati na najvišoj razini takmičenja.

Dodajmo da će Slobodu i naredne sezone predvoditi trener Mirko Mikić, a da će se ovih dana znati ko od igrača napušta klub, dok je o novim igračima još rano govoriti s obzirom na to da ima dosta vremena do početka priprema, koje će najvjerovatnije uslijediti 29. jula. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *