Večeras uzvratni susret finala Kupa BiH: Liga je pripala Borcu, kome će pripasti Kup?

Borac je prije nekoliko dana osigurao titulu prvaka BiH, koju je naslijedio upravo od Zrinjskog, pa bi eventualnim osvajanjem Kupa stigao do prve 'duple krune' u historiji kluba
Liga je pripala Borcu, kome će pripasti Kup?

(U prvoj utakmici Zrinjski je slavio s 1:0, može li Borac do ‘duple krune’? – Foto: HŠK Zrinjski Mostar)

Večeras će u Banjoj Luci biti odigran revanš meč finala Kupa Bosne i Hercegovine u kojem se sastaju Borac i Zrinjski.

U prvoj utakmici odigranoj u Mostaru, Zrinjski je slavio sa 1:0 tako da u Banja Luku dolazi s minimalnom prednošću, a samim tim i nešto većim šansama za podizanje trofeja.

Zrinjski je i branilac naslova u ovom takmičenju jer je prošle sezone osvojio Kup pobjedom protiv Veleža (1:0) u finalu u Zenici.

Sve je spremno za spektakl, stadion će biti ispunjen, a igraju dvije najbolje ekipe u državi. Imamo 1:0 iz prve utakmice, ali trebamo hrabro odigrati, da na stol stavimo ono što ne mogu ovdje izgovoriti“, rekao je trener Zrinjskog Željko Petrović, te dodao:

Imali smo fenomenalnu sezonu, igrali grupnu fazu Konferencijske lige, bili drugi u ligi i bilo bi sjajno kada bi se časno oprostili od sezone. Navijači koji nas svugdje prate su zaslužili su da proslave trofej. Naravno i za klub jer svaki trofej je vrijedan“.

Utakmicu je najavio i trener Borca, Vinko Marinović.

Ovo nam je peta utakmica ove sezone, tako da nema nekih nepoznanica. Ponovo igramo utakmicu koja odlučuje o trofeju, a sastaju se dvije najbolje ekipe ove sezone. Sigurno da to govori i o našem, ali i o kvalitetu protivnika. Što se utakmice tiče, imamo taj negativan rezultat iz prvog meča koji nismo odigrali kako smo smo htjeli pogotovo prvo poluvrijeme. Sigurno da to Zrinjskom daje prednost pred revanš, ali isto tako rezultat je i dalje aktivan“, rekao je Marinović.

Borac je prije nekoliko dana osigurao titulu prvaka BiH, koju je naslijedio upravo od Zrinjskog, pa bi eventualnim osvajanjem Kupa stigao do prve ‘duple krune’ u historiji kluba.

Meč Borac – Zrinjski igra se s početkom u 18 sati, a glavni sudac utakmice će biti Irfan Peljto iz Sarajeva. Utakmicu će direktno prenositi TV Arena Sport. (A)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *