Optimizam u Slobodi pred duel sa zeničkim Čelikom: Samo pobjeda dolazi u obzir! (Video)

Slobodi su tri boda imperativ da zadrži prednost nad Stupčanicom od dva boda ili da eventualno povećaju prednost, što zavisi i od susreta u Kaknju između Rudara i tima iz Olova
(Optimizam u Slobodinom taboru – Jašarević, Mitrović, Dilaver – Screenshot)

Sutra od 17 sati na Tušnju se u okviru 26. kola Prve federalne nogomene lige, igra susret starih rivala, Slobode i Čelika. Tuzlaci su lider prvenstva, Zeničani su u sredini tabele, u pitanju je staro, dugogodišnje rivalstvo.

Slobodi su tri boda imperativ da zadrži prednost nad Stupčanicom od dva boda ili da eventualno povećaju prednost, što zavisi i od susreta u Kaknju između Rudara i tima iz Olova.

Na današnjoj konferenciji za novinare u Slobodi o predstojećoj utakmici govorili su pomoćni trebner, Darko Mitrović, te igrači Haris Dilaver i Faris Jašarević.

Pred nama je utakmica starih rivala, Slobode i Čelika. Mogu reći da oba tima zaslužuju da igraju Premijer ligu, ali sada smo mi u boljoj poziciji za povratak. Što se tiče nas, znamo šta nas čeka i šta je naš cilj. Moramo izaći na teren maksimalno fokusirani, kako bi zabilježili nova tri boda i nastavili put ka Premijer ligi…Siguran sam da će ko god izađe na teren opravdati očekivanja i da upišemo tri boda“, rekao je Mitrović.

Za sutrašnjeg rivala rekao je da su radili skauting i znaju da Ćelik u gostima igra u formaciji 5-3-2.

Neće biti lako to probiti ako se spuste nisko. Nedostajat će im Mašić, te defanzivac Bajramović. Oni će doći da igraju, nisu se nigdje branili. Vjerujem da ćemo probleme uspješnop riješiti“, naglasio je Mitrović.

Iskusni Haris Dilaver kaže kako će Čelik doći na Tuišanj da se nadigrava, a ne da se brani.

Dolazi nam atraktivan protivnik i to je duel starih rivala. Oni će doći da se nadigravaju, očekuje nas dobra utakmica. Pozivam navijače da nas podrže, oni mogu prelomiti utakmicu i očekujem da dođu u većem broju nego do sada. Želimo tri boda, ovaj klub zaslužuje Premijer ligu, a to mislim i za Čelik“, kazao je Dilaver.

Mladi fudbaler Faris Jašarević potvrđuje izjave prethodnika da je Čelik atraktivan protivnik.

Gladni smo uspjeha. Čelik je atraktivan protivnik, a nadam se velikoj podršci naših navijača i vjerujem da će uživati u utakmici“, zaključio je Jašarević.

Meč na Tušnju igra se od 17 sati, a sudit će Emir Omerhodžić iz Sarajeva. (tl – Video: E. Dindić)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *