Maturanti tradicionalno prošetali Tuzlom: Behram-begova medresa ispratila 348. generaciju

Tokom šetnje, učenici su po običaju zastali na Trgu prekinute mladosti, gdje su položili cvijeće, proučili fatihu i odali počast poginulima u masakru 25. maja 1995. godine
maturanti behram-begove medrese tradicionalno prošetali ulicama tuzle
U subotu će učenici medrese izvesti prigodnu akademiju povodom završetka školovanja 348. generacije (Foto: Tuzlanski.ba)

Maturanti Behram-begove medrese tradicionalno su prodefilovali ulicama Tuzle.

Maturanti 348. generacije Behram-begove medrese danas su upriičili tradicionalnu šetnju ulicama Tuzle čime su obilježili završetak školovanja, a pohod je počeo ispred srednjoškolske ustanove u kojoj su proveli protekle godine.

Maturanti su se potom zaputili prema portalu stare medrese na Skveru te Kapiji na Trgu prekinute mladosti do Džindić džamije, piše Tuzlanski.ba.

Tokom šetnje, učenici su po običaju zastali na Trgu prekinute mladosti, gdje su položili cvijeće, proučili fatihu i odali počast poginulima u masakru 25. maja 1995. godine.

Ova 348. generacija generacija broji 113 učenika, odnosno 56 učenika i 57 učenica. Tuzlanska Behram-begova medresa najstarija je obrazovna ustanova na prostoru sjeveroistočne Bosne i Hercegovine, a uvijek je imala veoma važnu ulogu u odgojno-obrazovnom procesu, koji prati i razvoj ličnosti učenika u skladu s islamskim odgojem.

U subotu će učenici medrese izvesti prigodnu akademiju povodom završetka školovanja 348. generacije. Događaj će biti upriličen u koncertnoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli, uz prisustvo roditelja, rodbine, gostiju i prijatelja Behram-begove medrese. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *