Poraz na oproštaju: Borac ponovo bolji u Mejdanu, OKK Sloboda bez Play offa (Foto/Video)

Nijednu utakmicu protiv banjalučkog Borca u ovoj sezoni nisu u svoju korist riješiuli košarkaši OKK Slobode, prvenstvo završavaju na 5. poziciji koja ne vodi nigdje

U posljednjoj utakmici 10. kola Lige 6 prvenstva BiH za košarkaše, večeras je u dvorani Mejdan u Tuzli domaća OKK Sloboda poražena u susretu s banjalučkim Borcen rezultatom 82:86. (26:18, 19:23, 18:18, 19:27).

U utakmici bez rezultatske važnosti, s obzirom na to da se nakon pobjede Bosne protiv Mladosti, znalo ko sve ide u Play off, domaći košarkaši su vodili sve do tri minute prije kraja susreta, kada je Borac prvi put izjednačio (73:73).

Ubrzo su Banjalučani ubacili u četvrtu brzinu da bi u uzbudljivoj završnici došli do pobjede, četvrte u isto toliko susreta protiv Tuzlaka ove sezone.

Tako će u Play offu, u polufinalu, igrati Igokea – Široki, te Borac – Bosna Meridianbet, dok je OKK Sloboda ostala na 5. mjestu sa skorom od četiri pobjede i šest poraza, od kojih dva na domaćem terenu.

Strijelci u večerašnjoj utakmici za OKK Slobodu: Čerkezović 20, Lelić 18, Brewton 11, Sejfić 9, Gutić i Krajinić po 8, dok je najbolji strijelac, Bojić, postigao samo 1 poen, ali je na parketu proveo samo 6:40 minuta.

Za Borac su najčešće pogađali Bojanić 15, Dragojević 14, Čampara i Šarić po 11, Gavrić 9 itd.

Izjava trenera OKK Slobode, Adnana Žunića:

Izjava trenera Borca, Zorana Kašćelana:

OKK Sloboda je tako još jednom neuspješno završila sezonu, s obzirom na ambicije i najave kluba s početka sezone. A i po resursima koje imaju, za razliku od većine drugih kolektiva u dvoranskim sportovima. (tl – Foto: Darko Zabuš; Video: Emir Dindić)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *