‘Studenti’ teško do pobjede protiv Mladosti, Tuzlake ostavili bez nade!

Tuzlaci su zbog slabijeg skora u odnosu na Bosnu i Široki ostali bez šansi za plasman u Play off prvenstva BiH, gdje će u polufinalu igrati Igokea - Široki, te Borac - Bosna Meridianbet
(Detalj sa utakmice Bosna Meridianbet – Mladost – Foto: SC)

KK Bosna Meridianbet, aktuelni osvajač kupa Mirza Delibašić, je na domaćem parketu Skenderije ugostila Mladost iz Mrkonjić Grada u okviru 10. kola Lige 6 za prvaka BiH. Pobjedu u ovom meču slavili su domaći igrači rezultatom 91:86.

“Studentima” je u ovom susretu bila potrebna pobjeda kako bi zauzeli treće mjesto i osigurali plasman u play-off, a obzirom da su za protivnika imali ekipu koja ne zna za pobjedu u završnici sve osim pozitivnog ishoda bilo bi veliko i neugodno iznenađenje za sarajevsku publiku i njihov tim.

Da pozicija na tabeli ne mora ništa da znači pokazali su gosti već u prvom poluvremenu jer su na zasluženi odmor otišli sa sedam poena prednosti, zahvaljujući sjajnoj igri u drugoj četvrtini.

U nastavku je domaćin bolje zaigrao pa je smanjio zaostatak na samo jedan poen na startu posljednje dionice. Četvrta četvrtina bila je izuzetno neizvjesna, ali domaćin je pokazao odlučnost i nije dopustio iznenađenje. Poenima Hadžifejzovića i Ilića na dvije minute do zvuka sirene izjednačili su rezultat, a nakon toga došli i do prednosti koju su uspjeli održati do samog kraja susreta koji je završen rezultatom

Pobjedom je Bosna osigurala treću poziciju, a Mladost je ostala na posljednjem šestom mjestu.

Najbolji u redovima domaćih bio je Jure Zubac sa 24 postignuta poena, a kod gostiju se istakao Orhan Špago koji je ubacio 23 poena.

Podsjećamo, preostao je još da se odigra jedan susret prije play-offa, a on je u tuzlanskom Mejdanu u toku između OKK Slobode i Borca. No, bez obzira na ishod tog susreta Tuzlaci su zbog slabijeg skora u odnosu na Bosnu i Široki ostali bez šansi za plasman u Play off prvenstva BiH, gdje će u polufinalu igrati Igokea – Široki, te Borac – Bosna Meridianbet. (tl)

TABELA BEZ SUSRETA OKK SLOBODA – BORAC

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *