OKK Sloboda u Mejdanu dočekuje Borac, ekipu koju u sezoni nijednom nije pobijedila!

Ekipa OKK Slobode trenutno se nalazi na petom mjestu ligaške tabele sa omjerom od četiri pobjede i pet poraza
Kosarka, okk sloboda, cerkezovic
(Emir Čerkezović, košarkaš OKK Slobode – Foto: D. Zabuš, arhiva TuzlaLIVE.ba)

U dvorani Mejdan u Tuzli večeras će biti odigrana posljednja utakmica Lige 6. U okviru 10. kola ovog takmičenja OKK Sloboda dočekuje ekipu banjalučkog Borca, ekipu koju u ovoj sezoni nijednom nije pobijedila.

OKK Sloboda još uvijek ima šansu da se plasira u Play off, a to je da pobijedi Borca, mada su ti izgledi više u okviru teorije. Nakon sinoćnje pobjede Igokee protiv Širokog, tuzlanskom timu odgovara jedino da Mladost večeras u Skenderiji pobijedi Bosnu Meridianbet. U tom slučaju OKK Sloboda bio bila treća, jer bi imala omjer 5-5 kao i Široki, ali Tuzlaci u međusobnim ogledima imaju za poen bolji skor.

Kako piše Sport centar, Širokobriježani će biti četvrtoplasirani ukoliko sarajevski tim opravda ulogu favorita i savlada Mladost na svom terenu.

Bosna, Široki i OKK Sloboda imali bi po pet pobjeda i poraza, a na takvoj mini-tabeli, na kojoj je presudan međusobni omjer, Sarajlije su ubjedljivo najbolje (+22), Široki je drugi (-9), dok bi OKK Sloboda ostala “kratkih rukava” (-13).

Ekipa OKK Slobode trenutno se nalazi na petom mjestu ligaške tabele sa omjerom od četiri pobjede i pet poraza. Crveno-crni su pobjedom na gostovanju u Mrkonjić Gradu u prethodnom kolu prekinuli negativan niz od četiri vezana poraza, a pobjedom nad ekipom Borca u posljednjem kolu zaključili bi ovosezonsku ligu za prvaka izjednačenim omjerom pobjeda i poraza. Tim iz Banja Luke zauzima drugo mjesto na tablici sa sedam pobjeda i dva poraza.

Posljednji susret u Mejdanu kada je riječ o Ligi 6 najavili su trener Adnan Žunić i prvotimac Andrija Bojić.

Borac je jedan od timova koje još nismo pobijedili u ovoj sezoni, a za igrače je to uvijek motiv više. Osim Peltiera, svi momci su zdravi i u trenažnom procesu, spremni su da daju svoj maksimum i da u zadnjem kolu, bez obzira na ostale rezultate, ostvare pobjedu u Mejdanu”, izjavio je Žunić.

Očekuje nas posljednji duel u ovosezonskoj Ligi za prvaka, a na naš teren stiže ekipa Borca. Riječ je o kvalitetnom timu kojem se želimo revanširati za poraz iz prvog dijela. Vjerujem da dobrom igrom možemo ostvariti pozitivan rezultat i pobjedom zaključiti Ligu 6, te bih ovim putem pozvao navijače da u što većem broju dođu i podrže nas u susretu protiv Borca”, rekao je Bojić.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *