Vlada TK izdvaja 450.000 KM za projekte unapređenja turističke infrastrukture

Bespovratna sredstva će se odobravati lokalnim turističkim zajednicama, neprofitnim organizacijama i udruženjima za projekte koji će se realizovati isključivo na području TK
vlada tk izdvaja novcanu pomoc za projekte unapredjenja turističke infrastrukture
Održana sjednica Vlade TK (Foto: Arhiva)

Vlada Tuzlanskog kantona utvrdila je danas na sjednici uslove, kriterije i postupak raspodjele sredstava za sufinansiranje razvoja i unapređenje javne turističke infrastrukture na području Tuzlanskog kantona. Za tu namjenu planirano je 200.000 KM.

Uslovi i kriteriji su usklađeni sa strateškim ciljevima i prioritetima iz Strategije razvoja turizma TK za period 2024-2029. godina.

Grantovi iz sredstava planirani su za sufinansiranje projekata čija su ulaganja u razvoj i unapređenje turizma usmjerena poticanju razvoja održivog turizma, te unapređenju konkurentnosti turizma TK, a kojima će se podržati ulaganje u unapređenje javne turističke infrastrukture, te stimulisati aktivnosti povezane s ekološki odgovornim razvojem turizma u TK.

Bespovratna sredstva će se odobravati lokalnim turističkim zajednicama, neprofitnim organizacijama i udruženjima za projekte koji će se realizovati isključivo na području TK.

Javni poziv za podnošenje prijava za korištenje navedenih sredstava bit će objavljen na web stranicama Vlade TK  i Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK  u roku od trideset dana. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *