Borac na Tušnju deklasirao Plave iz Simin Hana i definitivno ih poslao u ‘federalku’ (Foto)

Ekipi Tuizla Cityja ostale su još samo teoretske šanse za opstanak, toliko tanke da u njih ne vjeruju ni sami igrači Plavih koji su se nakon petog uzastopnog poraza gotovo preedali

Završena je pretposljednja utakmica 31. kola WWin lige Bosne i Hercegovine između Tuzla Cityja i Borca na “Tušnju”. Utakmica je završena rezultatom 2:6 (1:4).

U ovu utakmicu od velikog rezultatskog značaja za obje ekipe, bolje su ušli gostujući fudbaleri. Već u petoj minuti bilježimo dobru priliku kada je Blagaić šutirao glavom nakon ubačaja Hrelje, ali Abdulahović sigurno hvata tu loptu.

U desetoj minuti šok za goste. Nakon kontranapada Tuzla Cityja Mašović je dobro prošao Šušića i lijepo pogodio sa 14 metara.

Ali slavlje domaćih nije dugo trajalo. U 15. minuti Blagaić je nakon još jednog ubačaja Hrelje, koji je malo prije pogotka imao dobru priliku kada je šutirao sa 20 metara, najbolje se snašao pred golom i zatresao mrežu za 1:1.

Međutim, nakon ponovljenog snimka ovog pogotka, izgleda da je riječ o još jednoj od mnogih neregularnosti u korist Borca. Naime, Lukić, koji se našao u duelu sa jednim odbrambenim fudbalerom se aktivirao iz ofsajda i uticao je na postizanje pogotka, iako Blagaić nije bio u nedozvoljenoj poziciji.

Borac je nastavio kontrolisati utakmicu kao što je to činio i prije pogotka Tuzla Cityja. Domaći su se uglavnom bazirali na kontranapade i dalekometne šuteve od kojih nije bilo mnogo opasnosti, ali su i žestoko protestovali na svaku sudijsku odluku u korist Borca. Zbog toga je žutim kartonom na klupi Tuzla Cityja sankcionisan Fejzić.

U 28. minuti Borac stiže do preokreta. Blagaić je lijepo asistirao Grahovcu koji sa 10-ak metara pogađa mrežu domaćih za 1:2 i preokret.

Utakmica se nastavila u istom ritmu i do kraja poluvremena, a u samom finišu gosti dolaze i do potpunog preokreta.

Najprije je Vranješ u 44. minuti započeo jednu odličnu akciju, asistirao Vukoviću a ovaj rutinski pogodio za 3:1. Nisu domaći ni krenuli sa centra, a Borac je došao i do četvrtog pogotka. Jurilj je asistirao Lukiću koji pogađa za visokih 4:1.

U drugom poluvremenu, Nukić je nakon jednog solo prodora šutirao, ali je lopta otišla pored gola gostujućeg golmana.

U 63. minuti, novi gol na “Tušnju”. Delimeđac je poslao odličnu dubinsku loptu za Nukića, koji lijepo pogađa za 2:4.

Dušan Hodžić je dobio žuti karton u 75. minuti. Nakon jednog starta nad Hreljom, došlo je do sukoba u kojem je Karjašević dobio direktan crveni karton, te su domaći fudbaleri ostali sa igračem manje posljednjih deset minuta. Novi gol je postigao Hrelja u 87. minuti kada je dobro šutirao sa desne strane i lijepo pogodio, donoseći tako timu dodatnu prednost.

Minut poslije Pantelić je pokušao ali nije uspio savladati golmana gostiju. Konačan rezultat utakmice je postavio rezervista Pejović, koji je pogodio nakon asistencije Jurilja.

31. KOLO WWIN LIGE BOSNE I HERCEGOVINE

Tuzla City 2:6 Borac (Mašović 10’ – Blagaić 15’, Grahovac 28’, Vuković, 44’, Lukić 45+2’, Nukić 63’, Hrelja 87’, Pejović 89’)

TUZLA CITY: Abdulahović, Nikić, Delimeđac, Šukilović, Nukić, Hadžić, Hodžić, Redžić, Kobiljar, Mašović, Ćosić. Još su igrali: Osmić, Karjašević, Pantelić, Bihorac.

BORAC: Milošević, Ćelić, Jurilj, Grahovac, Herera, Vuković, Lukić, Blagaić, Sušić, Nišić, Hrelja. Još su igrali: Vranješ, Makraić, Čavić.

Žuti kartoni: Ćosić, Hodžić, Pejović.

Crveni karton: Karjašević. (Sc, tl – Foto: Darko Zabuš)

TRENUTNA TABELA

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *