Nesvakidašnji potez: Opština u BiH nagradila odlikaše besplatnim vozačkim ispitom

Potez je ovo koji će zasigurno rasteretiti roditelje kada je riječ o troškovima, a ujedno motivisati i nove generacije da ostvare što bolji uspjeh u škol
opstina istocno sarajevo poklanja besplatno polaganje vozackog ispita svim ucenicima koji su odlicnim uspjehom zavrsili srednju skolu
Opština Istočno Sarajevo donijela je korisnu odluku za mlade (Foto: Arhiva)

Kada pitate srednjoškolce završnih razreda koja im je jedna od najvećih želja, zasigurno će reći da je to posjedovanje vozačke dozvole. 

Mnogi srednjoškolci čak propuštaju i maturalne ekskurzije u zamjenu za polaganje vozačkog ispita. U srednjim školama u Istočnom Sarajevu, to neće biti slučaj, jer su ih Opštinske vlasti odlučile nagraditi besplatnim polaganjem vozačkih ispita. Odlikašima će finansirati cjelokupan iznos, ali neće zaboraviti ni one učenike koji nemaju sve petice u dnevniku.

”Opština Istočno Novo Sarajevo će u okviru projekta “Vukovim priznanjem se okiti i vozačku dozvolu pokupi” za sve Vukovce završnih razreda Srednje škole “28. juni” i Srednjoškolskog centra “Istočna Ilidža”, koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Istočno Novo Sarajevo finansirati cjelokupni iznos polaganja vozačkog ispita, a za one koji ne budu imali sve zaključne petice, ali budu odlični, sufinansirati troškove polaganja ispita u iznosu od 50% ukupnog iznosa.”, stoji na zvaničnoj stranici Opštine.

Onima koji su ipak vozačke ispite položili ranije, Opština će refundirati troškove, u zavisnosti od njihovog uspjeha u školi. Odlikašima u potpunosti, a ostalima u polovičnom iznosu.

Potez je ovo koji će zasigurno rasteretiti roditelje kada je riječ o troškovima, a ujedno motivisati i nove generacije da ostvare što bolji uspjeh u školi. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *