Remi Zvijezde 09 i Igmana: Konjičani definitivno osigurali ostanak u ligi!

Bod iz ovog susreta za Igman i definitivno znači ostanak u Wwin ligi prvenstva BiH. U preostala tri kola trebalo bi se desiti čudo, pa da Tuzla City dobije sve utakmice, a da Igman sve izgubi, što je ipak nemoguća misija

U okviru 30. kola WWin lige Bosne i Hercegovine Zvijezda 09 i Igman iz Konjica remizirali su danas u Ugljeviku odigravši 2:2.

Karaklaijić je na startu utakmice imao priliku, ali njegov šut nije ozbiljnije ugorzio gol gostujuće ekipe. Nakon samo jedne minute gosti iz Konjica dolaze do voststva, a gol za Igman je postigao Ramić nakon centrašuta se odlično snašao i pogodio mrežu.

Ponjević je u 8. minuti pokušao da vrati utakmicu na početak, ali njegov udarac je otišao pored gola.

Tako je bilo sve do 30. minute kada je Karaklajić izjednačio i donio poravnanje rezultata svojoj ekipi. Nakon par minuta zaprijetio je Ramić, te tako pokušao vratiti prednost svom timu, ali nije mu to pošlo rukom. Mešanović je također pokušao, ali nije uspio da oziljnije ugrozi gol domaće ekipe. Zato to sve kažnjava Zvijezda 09 i dolazi do preokreta u sudijskoj nadoknadi. Strijelac je bio Vadze.

U 71. minuti Ristanović je u gužvi pred golom uspio zatresti vlastitu mrežu i izjednačiti rezultat na 2:2.

Domaći su dobili penal u 81. minuti, koji je nad Salimanom skrivio Bajrić, ali domaća ekipa nije došla do novog vodstva, jer je Ćeman odbranio penal Vadzeu.

Bod iz ovog susreta za Igman i definitivno znači ostanak u Wwin ligi prvenstva BiH. U preostala tri kola trebalo bi se desiti čudo, pa da Tuzla City dobije sve utakmice, a da Igman sve izgubi, što je ipak nemoguća misija. Tim više što Plavi iz Simin Hana igraju sa Zrinjskim u gostima, te kod kuće s Veležom i Borcem. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *