Evo šta su Suhonjić i Buljina kazali uoči derbija Sloboda – Gračanica

Gračanica je na 3. poziciji sa 26. bodova, dok je Sloboda dva mjesta niže s 23 boda i pobjeda joj je imperati. Tim više što u narednoj domaćoj utakmici dočekuje Izviđač, novog prvaka i neće biti lako ostvariti plan o svim pobjedama do kraja prvenstva
Rukomet, RK Sloboda, Buljina, Suhonjic
(Pobjeda protiv Gračanice je imperativ – Haris Buljina, Jasmina Ibrahimović, Emir Suhonjić – Foto: RK Sloboda)

Rukometni klub Sloboda danas u Mejdanu dočekuje ekipu Gračanice, u derbi utakmici 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Susret je na rasporedu u Mejdanu od 16 sati, a prijenos je osiguran na BHT1.

Tim povodom održana je pressica, a utakmicu su najavili kapiten ekipe Emir Suhonjić i Haris Buljina.

„Kada sumiramo sezonu, ostala su nam još četiri kola do kraja. Neke ciljeve smo ispunili, neke nismo. Još nam je otvoren plasman u Evropu za sljedeću godinu. U ove četiri utakmice očekujemo maksimalno zalaganje, maksimalnu ozbiljnost, želimo pobijediti u svim tim utakmicama kako bismo igrali Evropu – izjavio je kapiten Suhonjić.

Dodao je da danas protiv Gračanice očekuje mušku borbu, dobru utakmicu i punu dvoranu.

“Smatramo da se mi pitamo u Mejdanu te, počevši od sebe, stručnog štaba i svih igrača, mogu da obećam borbu i da ćemo svojim zalaganjem i pristupom pokazati da smo mi domaćini u ovoj utakmici. Mi nemamo šta izgubiti, a ukoliko želimo igrati Evropu, moramo pobjeđivati ove naredne utakmice. Idemo na pobjedu i nadam se da ćemo se radovati nakon utakmice. S obzirom da je riječ o kantonalnom derbiju, očekujemo da će dvorana biti popunjena. Iskoristio bih priliku da pozovem sve naše navijače da nam budu vjetar u leđa i da zajedno slavimo“, kazao je kapiten Crveno-crnih, Emir Suhonjić.

Kapiten je također iskoristio priliku da čestita ekipi Izviđača na zasluženo osvojenoj tituli.

Gračanica je na 3. poziciji sa 26. bodova, dok je Sloboda dva mjesta niže s 23 boda i pobjeda joj je imperati. Tim više što u narednoj domaćoj utakmici dočekuje Izviđač, novog prvaka i neće biti lako ostvariti plan o svim pobjedama do kraja prvenstva.

„Očekuje nas veoma teška derbi utakmica. One same po sebi imaju jednu psihičku težinu, kako za igrače tako i za stručni štab. Mislim da danas ne bismo trebali imati problema ako ispoštujemo ono što od nas traži trener Mikić. Nadam se da će ta borba prevagnuti u našu korist, jer nama je ta utakmica veoma bitna, posebno u borbi za izlazak u Evropu. Pozvao bih publiku da nas podrži u što većem broju i da nas nosi do pobjede“, rekao je pivopt Haris Buljina.

Ekipa Gračanice u posljednjih pet utakmica bilježi dvije pobjede i tri poraza, dok se Sloboda nalazi na petoj poziciji sa dvije pobjede, dva remija i jednim porazom u pet posljednjih utakmica.

Još jednom napominjemo, susret Sloboda – Gračanica na rasporedu je u subotu, 20. aprila, u 16 sati, a cijena ulaznice je 5 KM. (rk, tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *