Plavi iz Simin Hana osvojili zlata vrijedne bodove protiv Širokog Brijega (Foto)

U susretu 26. kola WWin lige BiH, na stadionu Tušanj u Tuzli ekipa Tuzla Cityja pobijedila je Široki Brijeg rezultatom 3:1 i tako iosvojila zlata vrijedne bodove u borbi za opstanak u elibi bh. nogometa.

Nakon što je u 21. minuti Bihorac šutirao, a golman gostiju odbranio njegov udarac, Široki Brijeg je imao dvije odlične prilike. Najprije u 22. minuti Kpan šutira sa 15-ak metara, ali loptu hvata golman domaćih a zatim u 24. minuti Mamić sa nekoliko metara šutira glavom, ali golman domaćih je ponovo siguran.

U 27. minuti vidjeli smo dobar udarac Delimeđca kojeg je odbranio golman gostiju, ali minutu poslije je bio nemoćan. Mehanović je uzeo jednu loptu, šutirao sa preko 40 metara i eurogolom matirao Tomića za 1:0. Najljepši trenutak utakmice.

Delimeđac se ponovo našao u dobroj prilici, u 33. minuti, ali njegov udarac brani golman gostiju, da bi u 41. minuti vidjeli jednu spornu situaciju. Prusina je odlično šutirao, lopta udara u prečku i,po mišljenju sudija, odbija se od linije. Gosti su žestoko protestovali smatrajući da je lopta cijelim obimom prešla liniju te da su oštećeni za pogodak.

U 44. minuti gosti su ipak došli do pogotka. Kuprešak je šutirao sa 15 metara, lopta se odbija od Bihorca, udara u stativu i vara golmana domaće ekipe, te odlazi u gol za 1:1.

Domaći dolaze do novog vodstva u 70. minuti. Nakon što je u šesnaestercu gostiju oboren Mehanović, Dragan Petrović dosuđuje penal kojeg uspješno realizuje Nukić za 2:1. Nakon što su domaći ponovo došli u vodstvo igra se uglavnom smirila, igralo se između dva šesnaesterca i bez većih prilika.

I kada se očekivao kraj utakmice, domaći u sudijskom vremenu dolaze do novog pogotka i ovjere veoma važne pobjede. Mehanović je šutirao a lopta se odbija do Karjaševića kojem nije bilo teško da je pospremi u mrežu za konačnih 3:1 i veliko slavlje ekipe Tuzla Cityja.

Večeras od 20:30 na rasporedu je i utakmica između Borca i Sloge Meridian na “Gradskom stadionu” u Banjoj Luci.

WWin liga Bosne i Hercegovine, 26. kolo:Tuzla City 3:1 Široki Brijeg (Mehanović 28’, Nukić (p) 71’, Karjašević 90+3’ – Kuprešak 44’)Stadion: Stadion “Tušanj” (Tuzla). Sudija: Dragan Petrović. Žuti kartoni: Nukić (Tuzla City)

TUZLA CITY: Abdulahović, Nikić, Bihorac (Redžić), Delimeđac (Karjašević), Šukilović, Mehanović, Pantelić (Garčević), Hodžić (Osmić), Mašović (Nukić), Sušić, Ćosić.

ŠIROKI BRIJEG: Tomić Tomislav Adolf, Pranjić, Mužek, Prusina, Mašić, Chinedu (Lukić), Kpan (Benić), Mamić (Matić), Musa, Ćavar (Barišić), Kuprešak (Bagarić). (sc, tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *