Kup BiH: Borac ostvario prednost od dva gola pred revanš u Banjaluci

U četvrtfinalu Kupa, Široki Brijeg je slavio protiv Veleža ukupnim rezultatom 5:3, dok je Borac prošao dalje protiv Sarajeva rezultatom 3:0
polufinale kupa bih hnk siroki - fk borac
Fudbaleri Borca sa velikom prednošću dočekuju revanš u Banjoj Luci (Foto: HNK Široki)

Odigrana je prva utakmica polufinala Kupa BiH između Širokog Brijega i Borca. Utakmica je završena rezultatom 1:3.

Širokobriježani su u ovu utakmicu ušli nakon pobjede u posljednjem kolu na gostovanju u Ugljeviku protiv Zvijezde 09 rezultatom 2:3. S druge strane, Borac je u posljednjem kolu poražen na svom terenu od aktuelnog prvaka Zrinjskog rezultatom 1:2.

U četvrtfinalu Kupa, Široki Brijeg je slavio protiv Veleža ukupnim rezultatom 5:3, dok je Borac prošao dalje protiv Sarajeva rezultatom 3:0.

Na samom početku utakmice, gosti su imali veći posjed lopte, ali bez pravih prilika za gol, što je rezultiralo mirnim otvaranjem utakmice. Međutim, iz prve prave prilike, gosti su poveli. U 20. minuti, Kvržić je poslao sjajan pas za Blagaića, koji je matirao nemoćnog Bendera za 0:1. Samo tri minute kasnije, Široki Brijeg je imao odličnu priliku za izjednačenje. Mamić je šutirao, ali je Milošević odbranio udarac, a na odbijanac je natrčao Kuprešak, ali je još jednom intervenisao Milošević.

U 29. minuti, Bender je ponovo morao vaditi loptu iz mreže. Blagaić je izveo slobodan udarac, a Jokić je postigao pogodak za 0:2. U 37. minuti, Kuprešak je pokušao šutirati, ali je jedan od defanzivaca Borca blokirao njegov udarac. Prusina je također pokušao, ali njegov udarac odlazi preko gola Miloševića.

Pred sami kraj prvog poluvremena, Kuprešak je šutirao, ali je lopta otišla pored gola. Prvi žuti karton na utakmici dobio je Blagaić u 44. minuti.

Na poluvremenu utakmice, trener ekipe Širokog Brijega, Dino Skender, odlučio je uvesti Petra Mišića u igru umjesto Ivana Pranjića.

U drugom poluvremenu, prvu priliku su imali domaći fudbaleri. Kuprešak je poslao centaršut, ali Mamić nije uspio postići pogodak iz dobre pozicije. Samo dvije minute kasnije, zabilježen je novi žuti karton na utakmici. Fićović je dobio javnu opomenu nakon prekršaja nad Kpanom. Široki Brijeg je imao novu dobru priliku u 54. minuti, ali Chinedu nije uspio matirati Miloševića.

U 61. minuti utakmice, dvadesetogodišnji fudbaler David Vuković izveo je pravu majstoriju, postigavši fantastičan pogodak s nekih 25 metara udaljenosti. Nekoliko minuta kasnije, Kulašin je šutirao, ali je Bender uspio obraniti njegov udarac. Chinedu se našao sam na nekih pet, šest metara od gola, ali nije uspio postići pogodak.Nakon nekoliko propuštenih prilika, Široki Brijeg je smanjio rezultatski zaostatak u 71. minuti. Domaći fudbaleri su odigrali sjajnu akciju, Mamić je spustio loptu Mišiću koji fantastično pogađa za 1:3.

U 78. minuti, Lukić je šutirao, ali je to bio lagan zadatak za Miloševića. Pred sam kraj utakmice, Borac je imao priliku doći do ubjedljivije pobjede nakon što je Vranješ uposlio Jurilja, ali njegov udarac nije bio precizan.

Široki Brijeg – Borac 1:3

(Blagaić 21’, Jokić 28’, Vuković 61’, Mišić 71’) (SCsport)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *