Željezničar “tricom” savladao bezličnu ekipu Sarajeva!

U 70. minuti Galić je pogodio za 3:0 i potpuno potopio Sarajevo. Nakon toga Rožman vuče očajničke poteze sa izmjenema, ali je bilo jasno da je sve gotovo
Premijer liga BiH_Zeljeznicar_Sarajevo_derbi
(Željezničar je s tri lijepa gola pobijedio Bordo tim i odmakao se od zone ispadanja – Foto: FK Sarajevo, FB)

Na Grbavici je odigran 151. sarajevski derbi, koji je u potpunosti pripao Željezničaru rezultatom 3:0.

U plavom i bordo taboru su u različitim raspoloženjima dočekali ovaj okršaj. Željezničar je u borbi za opstanak, a tim sa Koševa vodi bitku za izlazak na evropsku scenu. Također, domaći su imali veliku podršku s tribina, dok su gosti sa Koševa igrali bez prisustva svoji navijača zbog poznatih događanja tokom dana.

Sjajan gol iz slobodnog udarca

Domaći nošeni navijačima krenuli su ofanzivno. Ipak, Sarajevo je u 4. minuti zaprijetilo prvo preko Đuričkovića koji glavom, nakon ubačaja Radovića, prebacuje gol.

Samo dvije minute poslije Penaranda je pokušao uposliti jednog saigrača, ali je odbrana Željezničara bila oprezna.

U 12. minuti Amer Hiroš je sjajno pogodio iz slobodnog udarca sa preko 30. metara. Iskoristio je amaterski postavljenog golmana Ilieva i matirao ga odličnim šutem. Prethodno je Iliev imao verbalni okršaj sa Krpićem. Sve u svemu majstorija Hiroša.

Nekoliko minuta poslije Peneranda griješi, ali domaći ne koriste dobru priliku. Nakon toga se igralo između dva šesnaesterca. U 30. minuti nakon prekida koji je izveo Radović u skoku su se sudarili Cocalić i Muftić. Stoper Plavih je loptu izbacio u korner.

Vodila se velika bitka na sredini terena. Domaći su čuvali prednost, dok gosti nisu imali način da ugoze gol tima sa Grbavice. Na odmor se otišlo minimalnim vodstvom domaćih.

Greške Kyeremeha u nizu i na kraju pogodak domaćih

U nastavku odmah po jedna izmjena na obje strane Povrijeđenog Bismarka zamijenio je Boljević kod Plavih, dok je u Bordo timu Anđušića zamijenio Hasić.

Igrao se 53. minut kada je sudija Sivac svirao jedan prekršaj nad Radovićem. No, udarac Oliveire je izblokirao živi zid. U tim trenucima Željezničar je u defanzivnom grču provodio utakmicu.

Ipak, u 57. minuti Kyeremeh je pogriješio po treći put u nekoliko minuta, a u nastavku akcije Galić je pogodio za 2:0. Bezidejna igra Bordo tima i udvostručeno vodstvo Plavih. Tim sa Koševa izgledao je potpuno bez ambicija i sistema, što su domaći znalački koristili.

Na klupi je Simon Rožman izgledao potupno izgubljeno. Pokušavao je izmjenama da pokrene ekipu, ali bezuspješno.

U 70. minuti Galić je pogodio za 3:0 i potpuno potopio Sarajevo. Nakon toga Rožman vuče očajničke poteze sa izmjenema, ali je bilo jasno da je sve gotovo. Na kraju je ostalo 3:0. Željezničar je ovim trujmof pobjegao iz opasne zone, dok je Sarajevo u tri prvenstvena dvoboja na proljeće upisalo isto toliko i poraza i ugrozili mjesto koje vodi u Evropu.

Na kraju utakmice golman Sarajeva je dobio crveni karton, na gol je stao Renan Oliveira. (sc, tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *