Oblačno i vjetrovito s kišom, evo kakvo nas vrijeme očekuje naredna tri dana

Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 16 stupnjeva
(Tuzla, naselje Stupine – Foto: MPt)

Danas će u Bosni i Hercegovini biti oblačno i vjetrovito vrijeme sa kišom. Intenzivnije padavine se očekuju u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, a u ostalim dijelovima padavine slabijeg intenziteta.

U planinskim područjima i sa slabim snijegom. Tokom dana, padavine će oslabiti, a mjestimično i prestati. Vjetar umjeren do jak prijepodne, uglavnom jugo. U drugom dijelu dana vjetar će oslabiti.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 16 stupnjeva.

U Sarajevu oblačno i vjetrovito sa kišom. Jutarnja temperatura oko 6, a najviša dnevna temperatura zraka oko 11 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 25.02.2024 (Nedjelja) – U Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Jače padavine se očekuju na području Hercegovine. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 15 stupnjeva.

26.02.2024 (Ponedjeljak) – U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme, većinom sa slabom kratkotrajnom kišom. Padavine su češće na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18 stupnjeva.

27.02.2024 (Utorak) – Pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa slabim snijegom. Intenzivnije padavine, očekuju se u poslije podne i krajem dana. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10, na jugu do 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18 stupnjeva. (fhmz)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *