Borac golovima Lukića savladao Tuzla City

Fudbaleri Tuzla Cityja su kao i protiv Veleža loše ušli u utakmicu, dok su u drugom poluvremenu zaigrali mnogo bolje te u zadnjim minutama utakmice propustili priliku za izjednačenje
wwin liga bih 19 kolo fk borac - fk tuzla city
Banjalučani su opravdali ulogu favorita i upisali nova 3 boda (Foto: Arhiva/FK Borac)

Odigrana je posljednja utakmica 19. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine koja se igrala na Gradskom stadionu u Banjoj Luci između Borca i Tuzla Cityja. Jesenji prvak je proljetni dio otvorio pobjedom rezultatom 2:0.

Prvu priliku na utakmici bilježimo već u drugoj minuti kada Lukić pokušava iznenaditi golmana gostiju, ali je potonji bio siguran.

Domaći su u uvodnim minutama bili opasniji i konkretniji. U 10. minuti Kvržć šutira nakon kornera, ali lopta se odbija od odbrambene igrače gostiju, a zatim šutira i Kulašin, ali bez uspjeha. U 12. minuti domaći postižu i pogodak, ali on je poništen jer se Kulašin našao u ofsajdu.

U 14. minuti i gosti su zaprijetili. Šutirao je Pantelić sa 20 metara, ali lopta odlazi malo preko gola domaćih. Tri minute poslije i Mašović šutira glavom, ali lopta udara u stativu, a na kraju je dosuđen i prekršaj za domaće.

U 25. minuti Borac dolazi do vodstva. Iz jednog slobodnog udarca loptu je ubacio Terzić, a Lukić je bio najviši u skoku i pogodio je za 1:0.

Nakon primljenog gola, gosti su zaigrali malo ofanzivnije, ali bez izglednijih prilika i mogućnosti da ugroze golmana domaće ekipe.

Pred kraj poluvremena Kvržić je dao pas za Vukovića čiji je udarac izblokiran.

Na početku drugog poluvremena izmjena u redovima gostiju, umjesto Irfana Hadžića u igru je ušao mladi Jasmin Osmić.

Zbog prigovora u 49. minuti Mirza Delimeđac igrač gostiju upisan je u bilježnicu Njegomirovića.

Borca do novog gola stiže u 53. minuti, Kvržić odigrava povratni pas na pet metara, a usamljeni Lukić postiže svoj drugi gol na utakmici, odnosno osmi u ovoj sezoni.

Nakon drugog gola gomaćina uslijedio je malo mirniji period igre između dva kaznena prosotra.

Lukić je u 67. minuti mogao do hat tricka, ali u situaciji jedan na jedan uspješniji je bio golman gostiju Lolić koji je odbranio pokušaj dvostrukog strijelca.

Prvi igrač sa javnom opomenom u redovima domaće ekipe bio je Jovan Nišić.

Vinko Marinović je mijenjao u 70 minuti kada je iz igre izveo Kulašina, a umjesto njega uveo Damira Hrelju.

Minut, nakon izmjene Vasilije Terzić sjajnim udarcem pogađa prečku gostujuće ekipe.

Dvostruku izmjenu napravio je Marinović u 76. minuti kada su u igru ušli iskusni Vranješ i Jurilj, a teren su napustili Terzić i Vuković, a nekoliko minuta poslije trostruka uslijedila je trostruka izmjena kod gostiju, ušli su Garčević, Jašaragić i Ordagić, a izašli su Sušić, Mašović i Nukić.

Gosti su imali sjajnu priliku u 82. minuti susreta kada je stativu pogodio Mirzad Mehanović, a odbijenu loptu nije uspio proslijediti u gol Pantelić.

Grahovac je minut kasnije odigrao pas prema svom golmanu, ali se Mehanović prikrao, presjekao taj pas i matirao golmana domaćina i tako smanjio prednost domaćina. Bio je to treći gol Mehanovića u ovoj sezoni

Mogli su gosti do izjednačenja pred kraj susreta, ali je udarac Nikića otišao preko gola.

Na kraju je Borac uspio sačuvati svoj gol i ubilježiti nova 3 boda. (SCsport)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *