Sarajevo na Koševu doživjelo težak poraz od Širokog Brijega

Najprije u 46. minuti Lukić, nakon katastrofalne reakcije Beganovića, sa 20-ak metara pogađa same rašlje gola Sarajeva za 0:1. A zatim u 53. minuti nakon jednog kontranapada Kuprešak izlazi sam pred golmana Sarajeva i rutinski ga matira za 0:2
(Sarajevo je porazom od Širokog Brijega palo na četvrto mjesto prvenstvene tabele – Foto: Facebook, FK Sarajevo)

Danas je na Gradskom stadionu Koševo u Sarajevu odigran jedan od derbija 19. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Širokog Brijega. Više razloga za slavlje na kraju utakmice imali su gosti koji su slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 3:1.

Tek u 12. minuti bilježimo prvu ozbiljniju priliku. Ćavar je šutirao sa preko 20 metara ali lopta odlazi daleko od gola Sarajeva. U 18. minuti odličnu priliku za Sarajevo je imao Peneranda koji je šutirao iskosa sa deset metara, ali njegov šut je bio poprilično loš i odlazi pored gola.

Dvije minute poslije gosti su imali najbolju priliku u dosadašnjem dijelu utakmice. Nakon jednog kontranapada Ćavar i Lukić izlaze praktički sami pred gol Sarajeva, Ćavar pokušava dodati do Lukića, ali se Beganović na vrijeme vratio i otklonio opasnost. U 31. minuti Ćavar ponovo šutira sa distance ali golman domaćih uz malo veće napore uspijeva odbraniti njegov šut.

Igrači Sarajeva su u finišu prvog poluvremena imali daleko veću inicijativu na terenu. Redale su se redom prilike Ziljkića, Đuričkovića i Hasića, ali ni jedan od njih nije uspio pogoditi gol gostiju.

A onda, početkom drugog poluvremena, “blitzkrieg” Širokog Brijega. Najprije u 46. minuti Lukić, nakon katastrofalne reakcije Beganovića, sa 20-ak metara pogađa same rašlje gola Sarajeva za 0:1. A zatim u 53. minuti nakon jednog kontranapada Kuprešak izlazi sam pred golmana Sarajeva i rutinski ga matira za 0:2.

Bio je to ogroman šok za igrače, ali i navijače Sarajeva. To se itekako moglo primjetiti na igri koja je dugo izgledala nepovezano i bezidejno.

Jalove pokušaje Sarajeva, koji su se sveli na ubačaje u šesnaesterac i traženja “gužve” u kojoj bi neko “ugurao” loptu u mrežu, uglavnom je kupio golman gostiju.

Nakon jedne takv situacije gosti riješavaju pitanje pobjednika. Nakon odlične akcije, Capan ubacuje sa lijeve strane a Mišić pogađa 0:3 i veliko slavlje gostiju, te još veće razočaranje domaćih, čiji su navijači već tada počeli napuštati tribine Koševa.

I u 88. minuti konačno da vidimo nešto i od Sarajeva u drugom poluvremenu. Mustafić je prelijepim šutem sa 25 metara matirao nemoćnog golmana gostiju, čime je koliko-toliko spašena čast “Bordo ekipe” danas. Bio je to ujedno i prvi šut u okvir gola fudbalera Sarajeva na današnjoj utakmici.

19. kolo Wwin lige Bosne i Hercegovine:

Sarajevo 1:3 Široki Brijeg (Mustafić 88’ – Lukić 46’, Kuprešak 53’, Mišić 78’)

Stadion: Gradski stadion Koševo (Sarajevo). Sudija: Sabrija Topalović. Žuti karton: Hasić (Sarajevo), Dino Skender (Široki Brijeg).

SARAJEVO: Iliev, Buljubašić (Mustafić), Oliveira, Penaranda, Hasić, Julardžija (Čataković), Beganović, Kapetanović, Aničić, Đuričković, Ziljkić (Matanović).

ŠIROKI BRIJEG: Bender, Pranjić, Prusina, Mašić, Bagarić (Mišić), Marin, Lukić (Chinedu), Mamić (Buljan), Matić, Ćavar, Kuprešak (Capan). (sc, tl)

TABELA NAKON NEKOMPLETNOG KOLA

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *