Bosna razbila Igokeu i izborila finale Kupa “Mirza Delibašić”

izvuceni parovi final foura kupa mirza delibasic za kosarkase domacin zavrsnice kk bosna
Bosna Meridianbet će u finalu igrati protiv Širokog (Foto: Arhiva/TL)

U drugom polufinalnom susretu Bosna Meridian je pred prepunom Skenderijom ostvarila veliku pobjedu nad ekipom Igokea m:tel rezultatom 86:69 (26:16, 15:21, 18:14, 27:18).

Domaći košarkaši su dominirali u prvoj četvrtini, stekavši značajnu prednost od deset poena (26:16). Međutim, gosti su se bolje snašli u drugoj četvrtini, smanjivši zaostatak na samo četiri poena prije odlaska na poluvrijeme (41:37).

Utakmica je nastavila pružati uzbuđenje i napetost u drugom dijelu, s trećom četvrtinom koja je završila rezultatom 59:51 u korist domaćih.

U posljednjoj četvrtini, domaći košarkaši su pokazali maestralnu igru, imali su prednost i od 25 poena (82:57 u 33.), da bi mirnom igrom osigurali konačnu pobjedu rezultatom 86:69.

Najefikasniji u redovima Bosne bili su Vojin Ilić sa 19, Haris Ćurevac sa 14 i Dontay Caruthers sa 13 poena, dok je kod Igokee jedini sa dvocifrenim učinkom bio Nikola Marić sa 18 poena.

Finale Kupa Bosne i Hercegovine Bosna Meridian – Široki zakazano je za sutra u 17 sati, uz direktni televizijski prijenos na BHT-u. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *