Izbori u SDA TK: Umihanić jedini kandidat za predsjednika

SDA će na sjednici birati i mnoga tijela, poput potpredsjednika stranke i članova izvršnog odbora. Za potpredsjednike SDA TK su kandidovani Irfan Halilagić, Smajo Mandžić, Midhat Čaušević, Senad Alić, Damir Šišić
(Jedini kandidat za predsjednika KO SDA TK – Foto: Arhiva)

Izborna skupština Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (KO SDA) bit će održana u ponedjeljak, 19. februara 2024. godine, a danas je na radnom sastanku u Kantonalnom odboru stranke dogovoreno da će Šekib Umihanić biti jedini kandidat za predsjednika stranke u Tuzlanskom kantonu.

Gradske i Općinske organizacije SDA su delegirale ukupno dva kandidata za predsjednika KO SDA TK i to Šekiba Umihanića i Midhata Čauševića. Iako se očekivala neizvijesna borba za prvog čovjeka stranke, svoju kandidaturu povukao je Midhat Čaušević, tako da će delegati moći glasati samo za Umihanića.

Postignut je dogovor da Umihanić bude predsjednik, a ja potpredsjednik. Imamo dobar nivo razumijevanja. SDA dalje nastavlja u cjelokupnom sastavu raditi za dobrobit građana TK“ – kazao je za Vijesti.ba Midhat Čaušević.

SDA će na sjednici birati i mnoga tijela, poput potpredsjednika stranke i članova izvršnog odbora. Za potpredsjednike SDA TK su kandidovani Irfan Halilagić, Smajo Mandžić, Midhat Čaušević, Senad Alić, Damir Šišić.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *