Ko je pronašao kokain u Doboju?

Mnogo pitanja otvoreno, čekamo odgovore nadležnih

-Juče popodne Dobojem je prostrujila vijest da se u bescijenje prodaje šećer u prahu u pakovanjima za kafu. Ali priča se da nije toliko važna niska cijena šećera nego njegovo zaštićeno geografsko porijeklo iz Kolumbije.

Namjerno članak počinjemo humorom i šalom jer i činjenice koje ćemo ukrstiti djeluju neozbiljno. Ili u najmanju ruku kontradiktorno i nelogično, piše portal Dobojskiinfo.

U tekstu naglašavaju da je Doboj ovih dana u fokusu javnosti BiH ali i šireg regiona zbog pronalaska ogromne količine opojne droge kokain.

U prvi mah informacije su bile tipa da je Uprava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske operativnim radom došla do saznanja … itd. Kasnije ministar policije saopštava da su radnici, u poznatom marketu, prilikom istovara šećera primijetili robu koja nije na spisku i o tome obavijestili policiju.

Pitanje novinara: Ko je pronašao drogu? Policija ili istovarni radnici?

Ostala pitanja tipa: – Ko pregleda robu na carini, Ko je i o čemu dobio informacije od Evropola, Da li je Tužilaštvo BiH “obavijestilo” istovarne radnike ili policiju Srpske, čekaju odgovore, poručuje autor tekstva objavljenog na portalu Dobojskiinfo.

Podsjetimo da je MUP RS u Doboju zaplijenio nedavno 73 kilograma kokaina. Oduzeti kokain je u BiH transportovan sakriven u pošiljci druge naručene robe koja se uvozila u BiH, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač je rekao da Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) u saradnji sa Tužilaštvom BiH i Evropolom nastavlja dalju istragu, zbog koje ne može da otkriva bilo kakve druge detalje o ovom slučaju.

– Riječ je o većoj količini kokaina koja je dopremljena na teritoriju Srpske, koja se našla u skladištu firme. Radnici su prilikom istovara primijetili da se nalazi i roba koju nisu naručili i obavijestili su policiju, koja je reagovala – rekao je Lukač novinarima u Banjaluci.

Iz Tužilaštva BiH je saopšteno da vrijednost pronađenog kokaina na ilegalnom narko-tržištu iznosi više miliona evra, te da je riječ o jednoj od najvećih pljenidbi ove droge u postdejtonskoj BiH.

Nezvanične informacije govore da se radi o čistom kokainu koji je uvezen iz Kolumbije i da je u BiH stigao u pošiljci šećera, piše BN.

Navodno istražitelji su do informacija o pošiljci došli putem aplikacije Sky, a iz Kolumbije je u Evropu stigla preko Holandije.

Kako je dospjela u BiH i ko je sve umiješan još uvijek odgovora nema.

Takođe, prema poznatim informacijama, još niko nije uhapšen.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *