Zrinjski ostaje Slobodina mora, Mostarci slavili s 0:3 (Foto)

0
317

Zrinjski ostaje mora nogometaša Slobode. U susretu 10. kola Mostarci su danas na Tušnju, pred nekih 1.500 gledatelja, slavili protiv Tuzlaka rezultatom 0:3 (0:1).

U utakmici u kojoj su obje ekipe imale više prilika za gol, bolju relizaciju pokazali su Mostarci.

za domaće izgledne prilike nisu realizirali Abid Mujagić, Samir Bekrić i Omar Pršeš, a za goste Tomislav Barbarić, u prvom poluvremenu i Renato Gojković, te Petar Kunić.

U 42. minuti gosti su poveli. Yoann Martelat skrivio je „penal“ koji je u gol pretvorio Edin Rustemović – 0:1.

Drugi gol gosti su postigli u 50. minuti, nakon nabačaja s lijeve strane, kada je najviši u skoku bio Renato Gojković, bivši igrač Slobode, poslavši loptu glavom u mrežu.

Sve je riješeno u 65. minuti, kada je na dodavanje lopte s polovice Zrinjskog Ivan Čurjurić ostavio iza sebe dva domaća igrača, a zatim je poslao loptu pokraj istrčalog golmana Slobode, Nikole Lakića.

Tuzlaci ni sa 11 metara nisu postigli počasni gol. Naime, u 73. minuti Rustemović je oborio Samira Bekrića i dosuđen je drugi „penal“ na utakmici.  Šut Omara Pršeša  golman Ivan Brkić je odbranio odbivši loptu ponovo pred Pršeša, ali je on ni sa par metara nije uspio poslati u mrežu.

Pobjeda Mostaraca potpuno je zaslužena, a na igri Slobode osjetila su se sva negativna dešavanja koja već dugo traju u klubu.

Inače, zapisnik za susret dva puta je pravljen, jer je iznenada iz sastava “izbačen” zbog povrede Dejan Uzelac, a “uskočio” je Perica Ivetić. (mp – Foto: Darko Zabuš i Miro Petrović)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here