Zrinjski dobio pozivnicu za ABA 2 ligu, neizvjesno hoće li je prihvatiti

0
270

Vodstvo ABA 2 lige uputilo je pozivnicu Hrvatskom košarkaškom klubu Zrinjski Mostar za sudjelovanjem u novoj sezoni regionalne lige no u ovom trenutku još se ne zna hoće li uprava kluba pozivnicu prihvatiti.

U drugom razredu regionalne lige u novoj sezoni nastupit će Borac Čačak, Dynamic, Helios, Lovćen, MZT, Novi Pazar, Rogaška, Široki, Spars, Split i Sutjeska. Nakon što je došlo do fuzije Cedevite i Olimpije, ostalo je upražnjeno mjesto koje je trebala zauzeti Olimpija, a pozivnicu je dobio Zrinjski koji je u domaćem prvenstvu poražen u polufinalu od Sparsa.

“ABA liga prepoznala je dobar rad u HKK Zrinjski te nam je tijekom ponedjeljka stigla i pozivnica za nastup u novoj sezoni. Čekamo odluku Upravnog odbora o eventualnom igranju lige, ali mišljenja smo da Grad Mostar, koji je kandidat za Europsku prijestolnicu kulture, mora imati jedan brend kao Zrinjski koji će ga predstavljati na regionalnoj košarkaškoj sceni, ali isto tako bez potpore Grada i Županije nećemo biti u mogućnosti snositi troškove ovoga regionalnog natjecanja”, priopćio je Zrinjski.

Direktor Odjela za odnose s medijima u HKK Zrinjski Darko Smiljanić kazao je kako se odnos prema košarkaškom klubu nakon osvajanja povijesnog naslova prvaka BiH 2018. godine nije ni malo poboljšao, istaknuvši kako prije svega od potpore Grada i Županije ovisi hoće li Zrinjski i treću godinu za redom igrati u ABA 2 ligi.

Dodao je kako će se rasplet ove priče znati do kraja tjedna. (F, tl – Foto: Miro Petrović)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here