Znanstvenici napokon saznali što je zapravo čudovište iz Loch Nessa?

0
456

Misterij čudovišta iz Loch Nessa možda je napokon riješen. Na riješavanju misterija posljednjih su mjeseci radili znanstvenici iz Novog Zelanda koji su izolirali DNK iz vode, a rezultati su pokazali da u jezeru, naravno, ne živi nikakvo čudovište niti vanzemaljsko biće. Analiza uzoraka isključila je prisutnost velikih životinja i to je loša vijest za sve one koji vjeruju u Nessie. Izgleda da je u pitanju samo neka velika riba.

Prof Neil Gemmell, genetičar sa Novog Zelanda sa Sveučilišta u Otagu koji vodi istraživanje, rekao je za BBC: “Ljudi vole misteriju, iskoristili smo znanost da bismo dodali još jedno poglavlje mistike Loch Ness-a.

Izgleda da je Nessie samo velika jegulja.

Znanstvenici, naime, odbacuju vjerovanja da u jezeru u Škotskoj postoje somovi ili morski psi, a pronašli su veliku količnu DNK jegulja.

“Postoji vrlo značajna količina DNK jegulja. Jegulje su u Loch Nessu vrlo velike, s DNK jegulja koji se nalazi na gotovo svim lokacijama uzoraka – ima ih puno. Naši podaci ne otkrivaju njihovu veličinu, ali sama količina materijala govori o tome da ne možemo odbaciti mogućnost da u Loch Nessu mogu biti divovske jegulje”, rekao je Gemmell.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here