“Zimski grad” danju, noću, selfi i Šefik (Foto)

0
588

Tuzlanski “zimski grad” na Trgu slobode ima dva života – dnevni i noćni. Danju, barem je tako bilo u subotu, posjeta je bila nezapažena. Trg je služio, uglavnom, kao tranzit.

Noću je osjetno veća posjeta, ali stićemo dojam i dalje skromnija od očekivanja organizatora. Moguće je da će s približavanjem praznika situacija biti bolja. Ovisno o tome ko na trgu gostuje. Na trgu se, inače, neki ohrabre, pa se ko zna kako i od kuda došetaju vozilima, što je zabilježio jedan od naših saradnika!

Kolege s jednog tuzlanskog portala postavile su pitanje velikog “bilborda” na zgradi KTK, s kojeg nas posmatra Šefik Džaferović, novoizabrani bošnjački član Predsjedništva BiH. Pitali SDA, ne pitali, Šefik nas gleda s visine, i ne mrda dva i po mjeseca nakon okončanih izbora.

Zbog Šefika i njegove porodice, koju posjetioci, posebno noću, spominju u raznom kontekstu, trebalo bi “sliku” skinuti. Nije ni pristojno gladnom narodu nametati “lidera” koji malo šta u trojnom Predsjedništvu od političara degradirane države može učiniti.

No, valja priznati, nije Džaferović jedini političar koji nam prkosi s “bilborda”, plakata, zidova zgrada i inih mjesta. Ima ih na preteg diljem grada, uz lokalne, regionalne i magistralne ceste. Nalijepljeni prije izbora na mjesec ili dva, a ostali vječnost!

Inače, trg “okićen” obiljem snijega fino je mjesto za selfije, što su iskoristile dvije mlade djevojke, uživajući u fotografiranju mobitelom, što također  nije promaklo našem objektivu. (tl – Foto: Haris Salković i Miro Petrović)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here