Zenica: Pretres stana bivšeg majora Hajriza Dogloda

0
880

Specijalna policija Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK jutros je izvršila pretres stana i kuće demobilisanog borca Hajriza Dogloda iz Zenice, potvrdio je borac Midhat Pašanbegović koji je ujedno bio i svjedok pretresa.

Pretres stana obavljen je u ranim jutarnjim satima, a prema riječima borca Pašanbegovića pretres su izvršili pripadnici MUP-a ZDK po naredbi Federalne uprave policije. Doglod je priveden i na razgovor u prostorije FUP-a u Zenici, a u pretresu porodične kuće u Gradišću i stana u Zenici nije ništa pronađeno.

Major Doglod je u izjavi za medije kazao kako ga je ispred zgrade Parlamenta FBiH udaralo nekoliko specijalaca, o čemu govore i masnice na njegovom tijelu, a iz FUP-a su istakli kako je Doglod fizički napao policijske službenike.

Jutrošnja akcija pretresa stana vjerovatno je uslijedila nakon izjave Hajriza Dogloda da će naredni put doći s bombama pred Parlament FBiH, a Pašanbegović je kazao kako se Doglodu sada gleda i u prošlost kada mu je pronađeno oružje u porodičnoj kući.

Iz MUP-a ZDK su potvrdili da su jutros dali podršku FUP-u u realizaciji aktivnosti na terenu, ali nisu izjavili o kakvim se aktivnostima radilo.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here