Zbog kvara na sistemu u Hrvatskoj, velike gužve i duge kolone na granicama

0
250

Zbog kvara na sistemu u Hrvatskoj, na graničnim prelazima s Hrvatskom bilježe se velike gužve i duge kolone vozila, prenosi Anadolija.

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) izdvajaju granične prelaze Izačić, Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Bosanski Šamac, Ivanica, Doljani, Bijača, Gabela Polje, Crveni Grm, Gorica, Osoje, Čepikuće, Prisika i Kamensko.

Pojačana je frekvencija vozila i na graničnim prelazima s Crnom Gorom, posebno na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Deleuša i Zupci.

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 Podlugovi – Sarajevo sjever, u dužini od dva kilometra vozila saobraćaju dvosmjerno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila – Tetovo – Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa – Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).&

Sporije se saobraća i na dionicama magistralnih puteva: Lanište – Ključ, Srebrenik – Orašje, Semizovac – Olovo – Kladanj i Srbljani – Cazin.

Na svim dionicama iz BIHAMK-a savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

(AA, foto: N1)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here