Završetak kvalifikacija za EURO 2020 na Novoj TV BH

0
249

Kvalifikacije za EURO 2020, koje će se po prvi put u istoriji održati u 12 evropskih gradova, ušle su u završnu fazu.

Posljednji dueli bit će odigrani u periodu od 14. do 19. novembra, nakon kojih će biti poznato svih 20 reprezentacija koje će učestvovati na prvenstvu Evrope.

Nova BH TV direktno će prenositi završne utakmice selekcija BiH, Srbije i Hrvatske.

Reprezentacija BiH još uvijek ima matematičke i teoretske šanse za plasman na EP kroz grupu, ali za takav rasplet izabranici Roberta Prosinečkog moraju savladati Italiju, a Finska ne smije slaviti protiv Lihtenštajna. Takav scenarij je u domenu naučne fantastike, ali i pored toga Džeko i društvo u Zenici dočekuju petorostruke prvake svijeta i, kada su ovakvi protivnici u pitanju, motiva ne smije nedostajati.

U prvom meču Italija je teško došla do pobjede, bilo je 2:1, a Mancini ima priliku da pobjedom obori rekord star 80 godina. Italija želi kvalifikacije završiti sa svim pobjedama, a ako upišu pobjedu i u Zenici, bit će im to deseta u nizu, što nikad nisu uspjeli.

Zmajevi ciklus završavaju 18. novembra protiv najslabije selekcije u grupi.

Lihtenštajn nema pobjedu kući, BiH nema pobjedu na strani, obje selekcije imaju motiv, a Robert Prosinečki će sigurno željeti da uljepša statistiku i malo popravi dojam iz najlošijih kvalifikacija u historiji BiH. Utakmica je svakako test, iako nema značaj i bit će zanimljivo vidjeti kako će u takvoj atmosferi Prosinečki pripremiti i motivisati ekipu, saopćeno je iz Nove BH.

Raspored kvalifikacijskih utakmica reprezentacija BiH, Hrvatske i Srbije za EURO 2020 koje će biti na programu Nove BH:

14. novembra: Srbija – Luksemburg (20.45)
15.novembra: Bosna i Hercegovina – Italija (20.45)
16. novembra: Hrvatska – Slovačka (20.45)
17. novembra: Srbija – Ukrajina (15.00)
18. novembra: Lihtenštajn – Bosna i Hercegovina (20.45)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here