Završen “Par Selo Cup 2019”: Ekipa “Veren stan” ponovo pobjednik

0
324

Na igralištu Osnovne škole “ Pasci” u Par Selu proteklog vikenda odigrane su finalne utakmice noćnog VIII. Malonogometnog turnira “ Par Selo CUP 2019” što ga tradicionalno organizuje Udruga mladih Par Selo – Dubrave.

Ekipa “ Veren stan” Živinice odbranila je titulu najboljeg tima na ovom turniru u kategoriji seniora i osvojila vrijednu nagradu od 5 000 KM, pehar i diplomu.

Drugoplasirani u istoj kategoriji je “ Armensa Team” Tuzla, treće mjesto je zauzeo FT “ Doborovci” iz Gračanice, a četvrto “ Ječmište” Tuzla.

Najboljim igračem turnira proglašen je Maid Ramić iz “ Veren stana” , a najbolji strijelac turnira je bio Senahid Mujić iz iste ekipe. Za najboljeg golmana turnira proglašen je Boris Radovanović iz ekipe “ Ječmište” dok je ekipa TRB “ Tuzla” osvojila laskavu nagradu “ Marko Andrić Tarzo” za fair-play.

U kategoriji veterana najboljim se pokazala ekipa “ Crvene Njive” Tuzla, a drugo mjesto u ovoj kategoriji su zauzeli igrači tima “Restoran Zlatnik” Tuzla.

Na ovogodišnjem turniru učestvovale su 24 ekipe iz Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, te Brčko Distrikta.

– Turnir je bio fantastičan. Utakmice su bile jako posjećene, posebno finalne gdje su igrali gotovo svi nogometaši iz futsal reprezentacije BiH. Ovo je jedan od najboljih sportskih događaja ove vrste u državi i nastojimo da ga svake godine dižemo na viši nivo. Imali smo veliku podršku Grada Tuzle, brojnih donatora, ali i volontera. Naredne godine bit ćemo još bolji i jači – poručio je Boris Filipović, predsjednik Udruge mladih Par Selo- Dubrave.(nt – Foto: Arhiva turnira)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here